Kao dugogodisnji
ovisnik o CIV serijalu (valjda jedan od 100 u HR koji ima orginal CIV:CTP

) , dojmovi o petici su za sada razocaravajuci.
Presao sam preko toga da nema sustava vlasti (government), presao sam preko toga da nema religije
(yebala ih sveprisutna
politicka korektnost), presao sam preko toga da da se kultura i granice brze siri novcem nego samim kulturnim utjecajem, presao sam preko famoznog 1UPT sistema, presao sam preko nedostatka fleksibilnosti i mogucnosti koje su nudile prosle igre.
I bez obzira na to sto su maknuli sve sto je bilo temelj Civilizacije (za one koji su krenuli od cetvorke pa su najpametniji kako CIV serijal treba izgledati), rekao sam sam sebi - navikni se
Ali nikako ne mogu preci preko stanja u kojem je igra sa trenutnim (drugim) patchem.
Nazalost, masovni beta-testing bi bio najbolji opis Civilizacije 5.
Neoptimiziranost (prva jezgra na 80%, druga na 25%, treca 0% za vrijeme turna) , nedoradjenost, ocajna civilopedija (nemam rijeci kakav je to fail), nemogucnost loadanja unutar same igre nakon 200 turnova (redoviti CTD), prespori save/load (iz main menua i SAMO PRVI PUT), diplomacija (ili nedostatak iste), crne i crvene teksture po mapi....
Trenutno sam 370. turn na epicu, 6. razina tezine, prijelaz renesanse na industrijsko doba i svaki save je lutrija (CTD ili dovoljno vremena da odem na kavu), a svaki load
izadji iz igre, udji opet, loadaj, ponovi po potrebi.
Ne znam ni sam dal da nastavim dalje, ili da pricekam Bozic, kad ce, nadam se, igra biti ispolirana i u normalnom stanju
Jesu li pozurivani od strane izdavaca, jesu li aljkavi, jesu li postavili nemoguce rokove, ne znam.
Ali izdati jednu od najocekivanijih igri ove jeseni, u ovakvom stanju, je stvarno tuzno, za nekad respektabilno ime u industriji igara.
Pogotovo kad procitate objasnjenje (koje je nasao forumas na civfanatics, a ne njihov tech support) zasto se igra uspori nakon x turnova i postane neigriva kod load-anja/save-anja
Citiraj:
Tested a save weighing 2311kb. 53570 instances of "201080 FINAL_RELEASE" in the file.
Opened it in-game rather than from the Main Menu. Saved without doing anything. New save file is 3507kb and has 107140 instances of "201080 FINAL_RELEASE". It added the 53570 FINAL_RELEASE notes back to the save.
Opened the original save again, saved again without doing anything. Now it's 4703kb with 160710 instances. (Adding 107140 to the 53570 that were already in that save file.)
(Closed the game and counted... took a while.)
Opened the last save (the 4703kb one), saved again. Got 8290kb with 321420 instances, twice the amount it had when it loaded.
Opened an old Autosave of a mere 739kb. Saved again. The new save is 8275kb. It added 6.5mb to the file, presumably in the form of 321k copies of the release version.
|
Divno