Evo da se i ja malo uključim, odigrao sam do sada već 50ak utakmica (Be a Pro) na Fifi 11 i 30ak utakmica na PESu 2011 evo što sam do sada primjetio:
Fifa 11:
-be a pro mod: igrač se dosta brzo razvija što mi je malo glupo
-kod faula igrači realno padaju, te se nakon bilo kako izazvanog pada relativno brzo pridigne vrati u igru, što je logično
-kod legend težine protivnik dobije dobru kombinatoriku, brze paseve, agresivnijji napad i organiziranu obranu
-finte su bog i batina za pes, u tome se moram složit, kako to tako i pokretljivost igrača
PES:
-AI koji se prilagođava situaciji i rezultatu, npr. ako sam na 0:0 ako comp ima dosta dobrih igrača na terenu vrši stalan pritisak i forsira brzu igru koja meni ne odgovara pošto imam dosta sporih igrača u momčadi, brza igra i duga dodavanja i crosevi u šesnaesterac, u slučaju da ja vodim, pojača drastično pritisak i potporu obrambenih igrača tako da ga se lako može sredit na bunker taktiku i kontre, jer ostavlja dosta prostora u obrani tako da ako imte dva brza napadača lako je zabit gol
-veliki minus je taj što u nekim slučajevima se obrana zamrzne i ne može se ništa s njom napravit više manje i tada se primi gol, kod ubačaja kada obrambeni primi loptu jako ju je teško izbit vani iz šesnaesterca, komp propušta ubačaje sa strane previše lagano
-poboljšanja na kretanju igrača, ali sve je to tu negdje, lošije od fife rekao bi, ali što mi se sviđa je to da u become a legend sada jačina treninga ovisi o kvaliteti trenera u klubu tako da je to plus
-finte ubačene ali nije to to, fifa je ipak naprednija, i još kao minus čudne akrobacije igrača nakon malo oštrijih startova, da se ono događa u stvarnosti pola njih bi polomilo kralježnice i vratove na terenu, i št me najviše iritira je to št kod duela ako izgubim loptu moj igrač se zagleda u pod koda je nešto izgubio i treba mu jedno pola sata da se vrati u igru, krajnje iritirajuće. da ne spominjem nepostojeće faule, debilen ofsajde i retardirana odbijanja lopte od igrača, ali samo ponekad
-i za kraj ponovno fali ljepote golova
Ali bit je u tome da se radi o divje po vrst iste igre ali po gameplayu vrlo različite tako da pes ima nekih stvari kojih fifa nema i obrnuto.. sve ove godine prezirao sam fifu do srži i bio sam hardcore pes fan, ali po meni ni jedna igra nije onakva kakva bi trebala biti, realno gledano kada bi se uzelo par stvari iz fife i par iz pesa dobila bi se vrhunska nogometna simulacija