Tema: OptiCARNet
View Single Post
Staro 03.10.2010., 20:17   #100
mlesic
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
Kako podesiti Opticarnet s njihovim modemom mt-880 i cisco (lynksis) routerom da radi preko carneta? Koje podatke gdje upisati? Treba li i u modem i u router upisivati dns-ove, ip, carnet šifru...? Ili samo u router ili samo u modem? Ili negdje staviti na automatski sve... U računalu koliko znam ne treba biti ništa - sve bi trebalo biti u modemu i/ili routeru...

Opticarnet radi na jednom računalu preko bridge moda, znači mora se ići na dial-up svaki puta. Sada sam podesio da se nemora više ići dial-up nego preko web konfiguratora sam upisao podatke tako da je routing mode (dok se ne iskopča mrežni kabel), onda treba restartirati kompjuter...To mi je malo čudno, vjerovatno ostane visiti konekcija...neznam...

Taj cisco router (299 kn) uredno radi na bnet internetu. Također, ruter uredno odašilja i mogu naći naziv wlan mreže i sve, samo nema interneta.
Zvao sam bnet - oni kokad znaju manje nego ja - a totalni sam početnik što se tiče mreža...prvi puta sam evo uštekavao router, modem i sl...

I još jedno pitanje - svi kablovi mogu biti patch? ili je svejedno...? Imam jedan cross kabal koji je duži pa bih s njime spojio ako je svejedno...

Eto ako ima tko da zna što gdje točno upisati i izabrati koju opciju da to prošljaka: modem SmartAX MT880 + Linksys WRT54G S router (ja mislim, ima još slovo na kraju, mislim da je S). Windows xp
mlesic je offline   Reply With Quote