03.10.2010., 01:42
|
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor Master_Hrc
@vrga
procitao sam zadnjih 20 stranica i prvih jedno 7-8.i nisam naso (mislim na rjesenje problema a ne na prijedloge), cak sam i dodatno kroz search trazio tvoje postove i opet nisam naso a ti sumnjaj i dalje.
|
Ima već dosta takvih tema i pitanja pa potraži. LAN port modema spoji na WAN port routera. WAN port namjesti da automatski dobije adresu od modema, a za DHCP pool na switchu i WLAN-u stavi što hoćeš, nije uopće bitno jer NAT radi svoje...
Citiraj:
Autor domy_os
Ma nije to samo ovaj tjedan. Kod mene to traje mjesecima, ne samo s internetom nego sa svim uslugama u 3D paketu. Znači, internet, TV, telefon, sve.
Ping je cca 500 ms već ohoho vremena, upload rijetko kad pređe 500 kB/s, a download 4 Mb/s. SpeedTest nije mjerodavan alat jer baca nebuloze da je to strašno, od 0 do 30 Mb/s, sve je tu.
Pola TV programa radi kao da mi ptičurina ljulja DVB-T antenu. Artefakti svakih par sekundi, pucanje slike i zvuka,... Uglavnom negledljivo i to baš kad poželim nešto snimiti.
Kvaliteta telefona je katastrofalna od prvog dana kad sam uzeo 3D. Stalno imam neki čudan šum u slušalici i jeku tako da čujem sam sebe kad pričam. Dobro, telefon rijetko kad koristim, on je čisto tu da me netko može nazvati.
Ne znam više što napraviti. Mama je nekoliko puta zvala i žalila se, pisala mailove jer sam ja rijetko kod kuće pa me nije briga, ali ništa od toga nije urodilo plodom. Uvijek imaju izgovor kao da se nešto radi, mora to tako prekidati kad oni rade "update mreže" i slično.
Već bih davno prešao na neki drugi ISP, ali za četiri TV-a nemam boljeg izbora od B.neta.
|
Jedne subote je B.net bio down i mislim da se nakon toga situacija dosta poboljšala. Ping je sad u redu, upload isto tako, jedino još download malo kaska... TV sam riješio tako što sam promijenio splittere i počupao prolazne utičnice. DVB-C mi je počeo štucati kad su uveli 800+ MHz kanale koje su zagušivale te proklete utičnice.
|
|
|