View Single Post
Staro 02.10.2010., 10:36   #154
nathan
IT Consultant
Moj komp

nathan's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
i potpis na kompletan post, slažem se s tobom od a do ž i uopće nisam htio komentirat ove pesoneznalice do sada.

@Drug Brko - ma daj mi molim te reci kako su do sada bili brži spori i tromi obrambeni od ultrabrzih napadača?? Koji to i od koga to? Meni to izgleda baš ovako kao što je Danc00 rekao- neznanje i nespretnost i navika na pes1 i njemu slične - pukni trokutom u dugi for, brzi napadač je sam i bum gol, a od nogometa i nogometne igre 0 bodova. Napisat da je igra smeće, a riješeno je 90% peezdarija koje nisu valjale u odnosu na 2010, ma mislim, ono. Naučit prvo igrat pa onda sudit. Dođi do novske/jasenovca malo na pes party pa ti pokažem kak se pretrčava koji god hoćeš obrambeni, u kojem god hoćeš pes-u - 2009, 2010, 2011 Svi su instalirani uvijek i sa zadnjim patchevima/transferima dostupnima, ili gacp patch ili pesedit, kako za koji. Baš je jučer frend iz zg došao na pes party sav nabrijan, ono, kao igrao je tamo mjesecima sa svojim frendovima, rastura ih i tako te spike, pa se nije baš tako veselo proveo, samo je pitao kako su moji obrambeni tako spori

Mislim, ono, za sve vas koji tu sustavno pljujete po najboljoj nogometnoj simulaciji svih ovih godina, pro evolution soccer se treba ZNATI igrati i UŽIVATI u kreiranju akcija.
(kome god šta nije jasno, škola pes-a je vikendom in my city)
pozz,

slazem se s svime gore napisanim... krenuti cu redom jer sam prvo imao na kompu demo verzije obje igre i tu mi je pes odmah bio drazi jer jednostavno dugo vec igram pes i covjek se jednostavno navikne, tako da mozda sam ga tu favorizirao subjektivno, no evo slijedi nastavak...

prvo sam se docepao fife prije dva dana, full verzije... i podesio sve sta se da, stavio sam na prvu tezinu ispod najteze, stvarno je lijepo vidjeti koje sve lige postoje odmah u startu, i krenuo sam s igranjem. sam izgled igraca mi je za razliku od pes-a losiji, jer u pesu od lica igraca, do njihovog izgledao dok igras na terenu izgleda puno bolje, vjernije, realnije... nadalje u samoj igri a odigrao sam jedno 15 utakmica po 10 minuta nisam imao ni jedno krivo dodavanje, u smislu da sam loptu puknuo van igralista (naravno da sam imao presjecenih pasova od strane protivnika), sudjenje je izvedeno korektno, obrambeni igraci nisu brzi od napadackih, tako da sam par puta kada sam igrao s barcom bio oci u oci s golmanom, ako je loptu u for dobio messi, ista stvar i s realom, ako je lopta bila upucena ronaldu itd... no ono sto me donekle zasmetalo je u prosjeku 3-4 gola koliko sam zabijao po tekmi, e sad iskreno ne mislim da sam toliko dobar, nego mislim da su neke stvari vise "podesene" veselju i sreci igraca, nego simuliranju samog nogaca a igrao sam s repkama, i raznim klubovima, tako da nije da sam samarao samo s bracom ili realom... svidja mi se kako su odradili managerski dio, makar sam mozda tamo proveo premalo vremena, ali ono sto sam do sada vidio bilo mi je ok. ono sto mi se nesvidja je kako igrac stoji kod izvodjenja kornera, jer je stvarno iritantno napravljeno...

pes je dosao jucer, i mogu reci da je to bilo kao kad sretnete nekog frenda kojeg znate cijeli zivot, jednostavno na "prvu loptu znas da je to to". lica i izgled igraca po meni odradjeni odlicno, barem sto se tice vecih klubova. igrivost mi je stvarno dva koplja ispred fife, dakle isto tezina prva ispod najace, u prosjeku bi to urodilo golom, max dva... bilo je i izgubljenih tekmi, i nerjesenih... e sad mozda to netko ne voli, ali meni je to ok, da imam osjecaj izazova, greske u dodavanju ucestale, ako se ne skoncentriras, igram na gamepad pa tu svatko moze doci na svoje odabirom gljive ili strelica, a i prebacivanja s jednog na drugo u letu je odlicno, jer ako vec nisi na gljivi precizan za cijelu tekmu, mozda si dovoljno dobar za izvest pokoju fintu. obrambeni igraci uistinu nemogu uloviti brzog napadaca, osim ako setas travnjakom gore dolje, tj nedjes u nekoj vise manje ravnini prema golu, ali to je i logicno. ono sto mi se u pes ne svidja su "akrobacije" koje tvoj igrac izvodi nakon sto mu protivnik oduzme loptu, salto padovi itd... razni barovi, imena igraca itd se mogu iskljuciti, ali to naravno ovisi kolko dugo igras pes i kolko si dobar, jer pocetniku ili nekomo tko ima problema s izvodjenima slobodnjaka ili kornera nece biti lose da uhvati grip uz pomoc barova... pes mozda nema sve licence koje ima fifa i to mu je u startu hendikep, ali ima toliko deckiju i timova diljem svijeta koje to odradjuju savrseno, tako da to nije nesto sto se nemoze rijesiti, pogotova uz danasnje brzine neta i flate ratove...

sve svemu, fifa je bolja naspram prije, ali i pes je bolji nego prije, po meni imajuci ove dvije igre u ponudi, svatko ce naci nesto za sebe, druga stvar imajuci dobru konkurenciju nitko se nece "uspavati" i krenuti ka zapakiravanju istog proizvoda u novu kutiju na godinu... stoga budimo sretni i zahvalni na borbi za trziste koja je prisutna svugdje i svagdje, jer mi kao potrosaci smo realo samo na dobitku sto se toga tice...