Tema: F1 2010
View Single Post
Staro 01.10.2010., 13:11   #394
Ordem
Banned

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor R@zzoR Pregled postova
1. normalno da se vrati u prvobitni položaj jer igra reagira, tj kod igre reagira na položaj tvoje lijepe drage gljivice
ne bunim se ja sto se volan vrati u prvotni polozaj
znam ja da on reagira na povratak gljive u centralni polozaj

ono sto mene smeta je brzina kojom igra to napravi
totalno neprirodno i prvi put to vidim u nekoj igri ovakvog tipa

Citiraj:
a za to napravit što ti hoćeš trebalo bi najmanje dvije stranice koda više u igri, a koliko znam iz osobnog iskustva kao programer bit izrade programa je svest kod na minimum, tj što manji to bolji i s manje bugova. Tako da je programerima u codemastersa bitnije da igra radi ok nego da mamini sinovi ko ti plaču radi sitnih detalja, kupi volan pa će ti se volan u formuli vraćat nazad kako ga okrećeš.
boze moj ovo je toliko glup argument..
najbolje onda da svi igramo minesweepera posto sadrzi milijun linija koda manje.

programiranje igre nije isto sto i programiranje nekog profesionalnog softvera

ako je likovima u codemastersu bitnije da igra radi bez bugova, nego da je igra zanimljiva i igriva (lol) onda su u pogresnoj bransi - uostalom, nisu briljirali niti u jednom od tih aspekata, posto je igra i bugovita i gameplay nije na razini (vise frustrira nego sto mozes uzivati u gameplayu)

ne placem ja zbog sitnih detalja, nego se zalim na nesto sto je bilo prisutno u svim prijasnjim codemastersovim trkacim igrama unazad 10g

a ako ce vec potrosit silne pare na F1 licencu, onda su se bar mogli potrudit malo vise i izdat softver koji nije u beta fazi (ako ne i alfa)

no valjda su nest i naucili od ovogodisnje igre i slijedeca ce biti duplo bolja (iako se codemasters kao developer sve vise i vise srozava kad pogledas sta rade forza i gt developeri)

Citiraj:
2. ne implementiraju se nego ti dok voziš tvoj video se sprema na hard disk, zamisli što bi bilo kada bi se spremao replay ostalih 23 vozača radi svrhe da jednom u 100 godina se netko sjeti 'a vidi mogao sam pogledat kako je schumacher vozio' opet preglupo i krajnje beskorisno po meni...
replay je funkcija koja postoji u vecini igara pa kojih 15g
od shootera do voznji

ako sam u jednom UTeu starom 12g mogao pratiti sta bilo koji od AI igraca radi nezavisno od toga gdje su na mapi ne vidim zasto ne bih u igri izasloj prije mjesec dana

zamisli video se sprema na hard disk
veliki problem u danasnje vrijeme gdje svi imaju harddiskove od 500+gb (a same igre dostizu vrijednosti od 15gb) - a ako si vec programer onda bi trebao znati da igra ne mora doslovno snimati video drugih bolida nego samo zapisati sve varijable odredjenog bolida u utrci i po tim varijablama ponoviti voznju bolida.

ne zanima mene AI replay da bih se za "100 godina sjetio" kako je schumacher vozio nego nakon utrke da vidim kako je to button dosao sa posljednjeg mjesta na prvo ili kako se petrov sa zacelja uspio zabiti u mene, koji sam bio na osmoj poziciji, vec u prvom zavoju

da igra iz 2010. ne moze simulirati voznju 20+ AI vozaca nego se njihova vremena odredjuju po random sablonama je stvarno fascinirajuce i da je k tome codemasters odlucio na minimapi pokazivati tockice koje nemaju veze sa trenutnim pozicijama bolida (dok si u boksu) je...

to je bilo moguce i u gridu i u dirtu - codemastersovim igrama.

Citiraj:
4. ako je to jedino kako možeš izvrtiti bolid onda ne igraš bez pomoći, ja imam uključen traction control i abs i nekad mi se izvrti u zavoju ako dan viška gasa, a što se tiče oštećenja ako želiš auta koja se raspadaju prilikom sudara onda kupi flatout ili neku drugu demolition derby tip igru. Po meni je dosta da ti s*ebe prednji spojler i da odma padneš 2-3 mjesta dok ne uđeš u box a zatim još par dok si u boxu
zelim ostecenja koja ce biti vjerna F1
ako se ja zabijem u zid direktno sa nosom vozeci kojih 60km/h, ne ocekujem da mi otpadne samo prednje krilo, vec da mi cijeli nos ode u 3pm ili bar pokaze neke znakove boranja

no ostecenja u ovoj igri su hit'n'miss
nekad rade kako treba, nekad stvarno debilno

kad uzmes u obzir da je u ovom aspektu codemasters briljirao sa gridom i dirtom..

Citiraj:
Sve u svemu sve ovo što si ti nabroja stoji i po tome igra nije savršena, ali jako je teško napravit savršenu igru, a uz to da je do sitnice realna svi bi plakali da nevalja, da je preteška, ovako plaču da je prenerealna ili šta već
problem kod zadnjih codemastersovih igara je sto ne znaju sta bi - piskili bi kakili bi

neznaju jel bi isfurali simulaciju ili arkadu pa dobijemo neku retardiranu mjesavinu s kojom ne mozes zadovoljiti oba tabora

Zadnje izmijenjeno od: Ordem. 01.10.2010. u 13:16.
Ordem je offline   Reply With Quote