Citiraj:
Autor Ordem
pa ako moras probat neku igru na najtezem da bi bila dobra onda to dosta govori o igri..
a ja igram na dual analog gamepad (logitech chillstream) i mogu rec da je katastrofa
nigdje ne mogu naci kako podesiti sensitivity gljiva tako da mi bolid ne skrece mehanicki - tj bolid ne skrece glatko nego cim malo skrenem volan bolida se vrati u prvotni polozaj brzinom svjetlosti
ne znam koji je k codemastersu, zato sto je u dirt2 to sve bilo normalno.
AI je pokvaren, tj beskoristan posto u igri nema uopce split tajmova (rofl, najveci "draw" F1 i oni to ne implementiraju, nego samo sector times koji ne govore puno + niti mozes gledati replay svih AI bolida na stazi - vjerojatno zato sto se njihova vremena random generiraju, tj komp na kraju odluci tko ce imati koje vrijeme)
ajd zato postoji multiplayer
imali su milijun godina za razvoj te igre - nisu se cak niti morali patiti sa razvojem novog enginea, imali su 2 ex F1 vozaca kao potporu na radu igre, imali su sva telemetrijska mjerenja sluzbenih F1 timova i njihova aerodinamicka mjerenja i da ne spominjem iskustvo u radu na svim prijasnjim trkacim igrama
pustiti igru sa ovoliko bugova i propusta je stvarno fascinantno
igra je nedovrsena
igram na legendary i bez ikakvih pomoci
bolid mozes izvrtiti jedino ako das full gas pri kretanju ili ako skrenes sa 2 kotaca na travu/pijesak
ostecenja su smjesna
Grid i Dirt2 su jedine codemastersove trkace igre koje su valjale unazad 5g
no obje su teske arkade i daleko od najavljivanih simulacija
|
1. normalno da se vrati u prvobitni položaj jer igra reagira, tj kod igre reagira na položaj tvoje lijepe drage gljivice, a za to napravit što ti hoćeš trebalo bi najmanje dvije stranice koda više u igri, a koliko znam iz osobnog iskustva kao programer bit izrade programa je svest kod na minimum, tj što manji to bolji i s manje bugova. Tako da je programerima u codemastersa bitnije da igra radi ok nego da mamini sinovi ko ti plaču radi sitnih detalja, kupi volan pa će ti se volan u formuli vraćat nazad kako ga okrećeš.
2. ne implementiraju se nego ti dok voziš tvoj video se sprema na hard disk, zamisli što bi bilo kada bi se spremao replay ostalih 23 vozača radi svrhe da jednom u 100 godina se netko sjeti 'a vidi mogao sam pogledat kako je schumacher vozio' opet preglupo i krajnje beskorisno po meni...
3. slažem se s ovim split timeovima u igri, jer je iritirajuće jer znam od prilike koliko vremena potrošim u boxu tako da nikako ne mogu organizirat taktiku do kraja bez informacija koliko je vozač ispred mene u prednosti odnosno koliko ja prednost imam prema ovome iza mene
4. ako je to jedino kako možeš izvrtiti bolid onda ne igraš bez pomoći, ja imam uključen traction control i abs i nekad mi se izvrti u zavoju ako dan viška gasa, a što se tiče oštećenja ako želiš auta koja se raspadaju prilikom sudara onda kupi flatout ili neku drugu demolition derby tip igru. Po meni je dosta da ti s*ebe prednji spojler i da odma padneš 2-3 mjesta dok ne uđeš u box a zatim još par dok si u boxu
Sve u svemu sve ovo što si ti nabroja stoji i po tome igra nije savršena, ali jako je teško napravit savršenu igru, a uz to da je do sitnice realna svi bi plakali da nevalja, da je preteška, ovako plaču da je prenerealna ili šta već