View Single Post
Staro 01.10.2010., 08:51   #26
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Uh koliko odgovora sa prijedlozima virtualnih mašina i konvertera USB>rs232.

Dakle, virtualne mašine microsoft i wmware (u nekoliko verzija) testirao kad sam radio instalaciju na HP 6730b. Nijedna u kombinaciji sa nekoliko dostupnih USB>rs232 konvertera nije htjela proraditi sa TSX17. Pa čak ni original rs232 kojeg taj laptop ima na sebi (ovaj nije proradio zbog softwerskih problema sa virtualnim mašinama). Mislim da se radi o promjeni standarda

Citiraj:
A common deviation from the standard was to drive the signals at a reduced voltage: the standard requires the transmitter to use +12V and −12V, but requires the receiver to distinguish voltages as low as +3V and -3V. Some manufacturers therefore built transmitters that supplied +5V and -5V and labeled them as "RS-232 compatible."
Problem riješio tako da sam natjerao sirovi win98 na HP 6730b i tamo se igrao sa postavkama (driverom) porta dok nije proradilo. Međutim win98 je po defaultu vidio COM port. Mene muči hoće li se win98 dići na
HP ProBook 6550b Notebook PC (WD696EA) (uz obavezni tweak)
i hoće li vidjeti COM port.

PCMCIA RS232 kartica --- pitanje drivera za win98 kao i standarda

Stari -polovni laptop ---- problem sa baterijom i eventualnim drugim kvarovima kao i računom R1 (kupuje firma a ne fizička osoba)

a ja ću ti poklonit usb to serial kad dođem u šibenik ---- ako ništa bar popijemo

Na kraju, ako neko radi install na Mobile Intel HM57 Express chipset (mislim da je to u HP ProBook 6550b) neka mi --PLEASE-- proba install win98 i vidi radi li com port.