View Single Post
Staro 30.09.2010., 23:14   #1765
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Na kraju kad malo bolje pogledam na linksove stranice, sve mi se vise cini da nije u pitanju greska (sto se tice cijena g.skill ssd-a). Ocigledno je da je doslo do nekakvog snizenja cijena g.skill ssd-a baziranih na SF1200..
Pogledajte samo razliku izmedju G.Skill 120Gb i Mushkin 120Gb (oba SF1200), modeli veceg kapaciteta isto imaju cjenovnu razliku (iako nesto manju) G.Skill 240Gb i Mushkin 240Gb.. Cisto se nadam da nije rijec o gresci (a to cu i provjeriti sutra popodne kad se zaletim do linksa), jer onda sigurno pada jedan Phoenix 100Gb ..
S druge strane (cisto informativno) saznajem da su OCZ Vertex 2, OCZ Vertex LE, Mushkin Callisto Deluxe, G.SKILL Phoenix Pro i Corsair Force jedini (trenutno dostupni) ssd-i sa SF1200 koji nemaju onu "famoznu" restrikciju u firmwareu, znaci IOPS spec im ide od 50000 na vise.. Ostali modeli sa SF1200 idu od 10000 - 25000 (ovisno o firmwareu). Cak se na oc.net forumu prica da su ljudi sa Mushkin Callisto SSD-ima (originalnim izvedbama) poceli dobivati novi firmware od Mushkina, koji pretvara "stare spore" Callisto-e u nove Delux izvedbe i naravno povecava IOPS spec do 50k..

Update: Evo danas popodne sam bija u Linksa i bas pitam lika u vezi cijena phoenixa 100Gb.. Kaze ovaj da nije rijec o nikakvoj gresci, da su narudzbu napravili prije 2 dana (30 komada!), te da je normalno da postoji odredjeni pad cijena kad se radi o novoj narudzbi (ovisno o artiklu).. Stoga sam si narucia jednog, stize u utorak-sridu (posto sutra imaju inventuru).. Nastavak slijedi kad stigne, mozda nabacim i pokoji test .. Naravno jos nista nije 100%, ali ako ne uleti nesto bolje/povoljnije Phoenix 100Gb pada definitivno ..

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 01.10.2010. u 20:27.
Sn4k3 je offline