View Single Post
Staro 30.09.2010., 14:19   #1277
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Pozdrav!
Nakon procitanih 20-ak stranica i potrosenih gro vremena jos nisam nasao rjesenje svog problema, par ljudi je reklo da se to ne moze
a netko je napisao da se moze ali nista konkretno pa c/p sto sam vec jedanput napisao:
Znaci da li je moguce spojiti preko wireless rutera vise kompova na onaj njihov sugavi atlantin modem.

Fino spojim laptop na router i onda sa routera u taj modem.
Probao sam sve zive kombinacije ali u konacnici je stvar da mi ako prvo spojim kablom lap i router, radi, nakon toga se odspojim i probam sa wirelessom on ne radi.Ista je stvar i obrnuto, prvo spojim wireless i radi a kad ga spojim zicom opet ne radi.
Prvo sam stavio Dynamic IP (postoji jos Static, PPOE i bridge mode) i probo se spojit.Ako iskljucim DHCP dobijem u konacnici ovaj nacin da prvi radi drugi ne.Sto mi je u pocetku bilo i logicno jer DHCP nije ukljucen pa ni ne dodijeli IP adresu drugoj konekciji vec ta druga konekcija dobije private IP adresu s kojom nista ne mogu.Onda sam ukljucio DHCP ali je fora kad to ukljucim, ukljuci se i opcija od kojeg range-a se pocinje sa dodjelom IP adresa.Buduci da je adresa koju dobijem od bneta neka 25.25X.6.100 (tako nesto) a difoltan range je 192.168.16.70 oni naravno nisu u istom subnetu pa ni to ne radi.Mislim, dodijeli mu adresu od tog ranga pa nadalje ali u konacnici opet ne radi.Probao sam taj range promijenit ali moram onda mijenjat i IP adresu od routera.Probo sam i to ali mi se zbrejko router pa sam onda ga moro resetirat.
Isto tako sam i probao stavit PPOE.Samo nisam upisao nikakav pass i radi identicno ko gore.

Sori kaj sam vas zadavio.ako neko ima kakav hint....

Unaprijed zahvaljujem

@kolega garak je predlozio wireless router samo spojim na modem i pustim da povuce sve postavke ali nisam imo jos vremena to isprobat
@mbed znaci modem je onaj atlantin a moj wireless router je micronet
@ znaci cak i zvao njihovu sluzbu za korisnike.jedan tip mi kaze da iskljucim dhcp na svom ruteru pa ce ruter kao pobrat ip adresu sa njihovog modema (sto mi je glupost) a kao sto sam napisao
sa dhcpom mi opet njihova ip adresa dodje ali samo do jednog uredjaja.Pitam se da nije nesto do njih tamo jer mi je to ful cudno

Ako ne prodje ovo kaj je reko garak ne preostaje mi drugo nego promijeniti ip adresu svog wireless rutera ali to isto sumnjam da ce proc
jer nemogu sa sigurnoscu znat koju adresu modem moze pokupiti....tj u kojem range-u

Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 30.09.2010. u 15:01.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote