Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 30.09.2010., 13:16   #4218
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor theobromine Pregled postova
Trebao bih pomoć od onih koji možda već imaju iskustva sa sličnim stvarima. Imam AV receiver Yamahu RX-V1065 koja ima pre-amp izlaze za sve kanale. Razmišljao sam o spajanju pojačala snage (stereo) na pre-outeve za prednje zvučnike, a ostavio bih sve ostalo kako je spojeno (znači centralni, lijevi i desni surround bi bili spojeni na normalne izlaze na receiveru).

E sad ako netko zna da mi pomogne:
Blu-ray bi bio spojen na receiver, a cd player na pojačalo snage - jel to može ili mi treba integrirano pojačalo (mislim da je signal iz CD playera dovoljan)?
Prilikom gledanja filma u formatu 5.1 hoću li dobivati signal preko pre-ampova na prednje zvučnike? (u tom slučaju vjerojatno ću morati podesiti glasnoću na pojačalu snage da dobijem istu razinu kao i kod surround zvučnika).
Signal iz CDa ti je i više nego dovoljan za večinu izlaznih (pojačala snage) no u tom slučaju imaš jedan drugi problem. Ono što dovedeš na ulaz izlaznog pojačala ,ono to pojača za XX dB ( ili shvatljivije rečeno 'puta') , i tu nemaš nikakvu mogučnost biranja. Tako da bi ti trebao nekakav pasivni preamp. Ili integrirac ako te više zanima muzika od filmova...
jer je odvojeno namještanje glasnoče 2 prednja kanala u istom rangu 'kemije' kao i provlačenje signala kroz još jedan preamp (u integrircu)
Najlakše bi ti bilo spojit izlazno na preoute prednjih od resivera ali s obzirom na resiver time radiš korak unazad što se tiče zvuka s CDa a kako imaš različitu amplifikaciju za prednje kanale nisi sebi napravio neku veliku usugu ni za filmove...

Citiraj:
Autor messiah Pregled postova
Ma dodatan problem u svemu tome je što mora zadovoljiti i estetske norme, pošto je mama arhitektica slagala stan i birala najmeštaj, ako nasadim neki ružni stalak pokosit će me u adrenalinskom bijesu ko Schwarzzeneger predatore
LOL , mislim da ti ta situacija neče iči bez toga da ti mama sama ne odabere što bi tu uklopila. Pogledaj malo što ima na tržištu i što se može napravit te joj prezentiraj situaciju .

Citiraj:
Uff, ovi crni super izgledaju. Stolar mi je radio skoro cijeli namjestaj od MDF-a, a i komoda je od MDF-a, tako da bi definitivno isao na tu varijantu)

idealni zvucnici (po izgledu) bi bili Monitor Audio R270HD, ali je to brdo para)

Ako me bas pukne, mozda pristedim od jos jedne place pa kupim i te ionako ih necu mijenjat 10 godina
Pali te taj stil zvučnika?
Baci oko na ovo
kompakt II bi se trebali nači u audiodrimu (mislim da imaju ex demo) ...a jedne evolution imaš u pakracu.

ali to spojit na denon 1911

Citiraj:
EDIT:
sad tek vidim siljke na parketu? sta se to smije, meni se to cini kao da bi to gotovo sigurno ostetilo parket, pogotovo mekaniji.
oštetilo parket?
klik

btw, jel se to meni čini ili ovaj topik ide u HT smjeru?

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 30.09.2010. u 13:25.
Imagine je offline   Reply With Quote