Citiraj:
Autor theobromine
Trebao bih pomoć od onih koji možda već imaju iskustva sa sličnim stvarima. Imam AV receiver Yamahu RX-V1065 koja ima pre-amp izlaze za sve kanale. Razmišljao sam o spajanju pojačala snage (stereo) na pre-outeve za prednje zvučnike, a ostavio bih sve ostalo kako je spojeno (znači centralni, lijevi i desni surround bi bili spojeni na normalne izlaze na receiveru).
E sad ako netko zna da mi pomogne:
Blu-ray bi bio spojen na receiver, a cd player na pojačalo snage - jel to može ili mi treba integrirano pojačalo (mislim da je signal iz CD playera dovoljan)?
Prilikom gledanja filma u formatu 5.1 hoću li dobivati signal preko pre-ampova na prednje zvučnike? (u tom slučaju vjerojatno ću morati podesiti glasnoću na pojačalu snage da dobijem istu razinu kao i kod surround zvučnika).
|
Signal iz CDa ti je i više nego dovoljan za večinu izlaznih (pojačala snage) no u tom slučaju imaš jedan drugi problem. Ono što dovedeš na ulaz izlaznog pojačala ,ono to pojača za XX dB ( ili shvatljivije rečeno 'puta') , i tu nemaš nikakvu mogučnost biranja. Tako da bi ti trebao nekakav pasivni preamp. Ili integrirac ako te više zanima muzika od filmova...
jer je odvojeno namještanje glasnoče 2 prednja kanala u istom rangu 'kemije' kao i provlačenje signala kroz još jedan preamp (u integrircu)
Najlakše bi ti bilo spojit izlazno na preoute prednjih od resivera ali s obzirom na resiver time radiš korak unazad što se tiče zvuka s CDa a kako imaš različitu amplifikaciju za prednje kanale nisi sebi napravio neku veliku usugu ni za filmove...
Citiraj:
Autor messiah
Ma dodatan problem u svemu tome je što mora zadovoljiti i estetske norme, pošto je mama arhitektica slagala stan i birala najmeštaj, ako nasadim neki ružni stalak pokosit će me u adrenalinskom bijesu ko Schwarzzeneger predatore 
|
LOL , mislim da ti ta situacija neče iči bez toga da ti mama sama ne odabere što bi tu uklopila. Pogledaj malo što ima na tržištu i što se može napravit te joj prezentiraj situaciju .
Citiraj:
Autor messiah
Uff, ovi crni super izgledaju. Stolar mi je radio skoro cijeli namjestaj od MDF-a, a i komoda je od MDF-a, tako da bi definitivno isao na tu varijantu  )
idealni zvucnici (po izgledu) bi bili Monitor Audio R270HD, ali je to brdo para  )
Ako me bas pukne, mozda pristedim od jos jedne place pa kupim i te  ionako ih necu mijenjat 10 godina 
|
Pali te taj stil zvučnika?
Baci oko na
ovo
kompakt II bi se trebali nači u audiodrimu (mislim da imaju ex demo) ...a jedne evolution imaš u pakracu.
ali to spojit na denon 1911
Citiraj:
Autor messiah
EDIT:
sad tek vidim siljke na parketu? sta se to smije, meni se to cini kao da bi to gotovo sigurno ostetilo parket, pogotovo mekaniji.
|
oštetilo parket?
klik
btw, jel se to meni čini ili ovaj topik ide u HT smjeru?