Pozdrav svima! Dosad sam imao običaj prije igranja neke igre isključivati Comodo Internet Security kako mi ne bi stvarao uzbunu pri pokretanju igre. I to je funkcioniralo sve do danas kad sam Comodo nadogradio na posljednju verziju 5.0.163652.1142
Dakle, isključio sam ga i išao igrati Tomb Raider Anniversary i imao što vidjeti: nijedna tipka na tipkovnici nije reagirala, a zvuk se nije ni čuo, nego samo nešto kao "prc prc prc" i jedini izlaz je bio restartati comp.
Nakon toga sam vidio opciju
game mode unutar comodo firewalla i kliknuo sam na taj
game mode, i... SVE OK!
Zanima me je li to normalno ponašanje compa u ovim okolnostima ili nije?
HVALA!!!
Još sam malo proučavao i zaključio sljedeće: (ako griješim, molim da me netko ispravi!)
Kad se Comodo potpuno isključi (desni klik - exit), on još uvijek nadgleda cijeli sistem što se vidi u Security Center-u (SLIKA 1). Jedina je razlika što
popup poruke ne mogu iskakati, odnosno mi ne možemo odabrati što ćemo dopustiti, a što ne.
Kako se vidi, Defense+ nadgleda mnogo toga, pa tako i pristup tipkovnici (SLIKA 2). Evo što ja mislim da se dogodilo: Comodo je zabranio igri pristup tipkovnici, a nije me ništa mogao pitati jer je bio isključen i zato mi nije reagirala nijedna tipka. Nakon toga sam pokušao zatvoriti igru pomoću Ctrl - Alt - Delete, ali kad sam kliknuo na End Task, sve je blokiralo i začuo sam jedan "beep", što je mislim (ali nisam siguran) zvuk BIOS-a za keyboard failure.
Da je to sve rezultat Comodo-vog blokiranja tipkovnice potvrdio sam na način da sam istu igru pokrenuo pod uključenim Comodo-m i iskočio je prozor na kojem je pisalo da igra pokušava pristupiti tipkovnici i ja sam kliknuo "Allow" i bilo je sve u redu. A što se tiče zvuka koji se ponašao čudno, mislim da je to rezultat Comodo-vog blokiranja kompletne igre.
Nova verzija ima opciju
Game Mode i kad se ona uključi, nema nikakvih problema niti ikakvih uzbuna. (SLIKA 3)
E,sad, zašto sam kod Comodo verzije 4 mogao bez problema igrati sa isključenim Comodo-m, a kod verzije 5 ne mogu, ne znam.
Dakle, ako je problem u nečem drugom ili sam u krivu, molim da me ispravite. Želio bih znati točan uzrok.