Windowsi su relativno friški. Instalirani prije nekih 2 mjeseca.
Dosad su radili besprijekorno.
Postavka na "Automatic Update" programu mi je bila da sam biram koje update da downloada i koje da instalira, ali sam vecinom sve Update instaliravao osim nekih koji su nebitni tipa podrska za razne strane jezika itd itd.
Znaci do danas su mi windowsi bili "up to date", a danas mi se desila sljedeća stvar:
Iskocio mi je notification da su 2 nova updata izasla i odlucio sam ih instalirat. Jedan je bio klasican update za bazu podataka "Windows Defendera", a drugi je bio "AHCI Driver Update". Tako nekako je pisalo nesjecam se sad tocno.
Nakon instalacije i restarta windowsi su postali nebootabilni.
BIOS prode ali na boot screenu iskoci BSOD i restarta se komp.
Trenutak u kojem mi se pojavi BSOD je izmedu 15. i 20. sekunde ovog videa:
http://www.youtube.com/watch?v=j7oDvY1-XeY
BSOD prode jako brzo i nestignem nista procitat na njemu, jedva sam opce skuzio da se pojavi na trenutak.
Ocito je taj AHCI driver nesto zeznuo. U moj komp mozete vidjeti konfu. Imam 2 x 80GB u raid 0 polju i vjerovatno je negdje oko toga problem jer su na njima windowsi. U BIOS-u mi je postavka za sata konektore stavljena na RAID. U bios-u mi pise da je raid polje uredu.
Svi romovi i hardovi su mi na ICH9R , a onaj Jmicronov nekoristim.Nekuzim se bas previse u AHCI i RAID, niti nekuzim koja je razlika pa neznam kaj da radim.
Neznam dali sam zaboravio nesto od informacija ako jesam slobodno me podsjetite. Ako je itko imao slican problem ili zna što da pokusam napravit bio bih jako zahvalan jer mi se fakat neda win reinstalirat a imam i dosta vaznih podataka na particiji na kojoj su windowsi.
Puno hvala