Radi se o MSI K9N6SMG-V (MS-7309) matičnoj ploči sa nVidia nForce 6100-405 chipsetom, i ekvivalentnim driverima za network controller. Problem je kod spajanja na internet, predugo traje, nekada čak ni ne otvori stranicu. Mislio sam da je problem u t-comovom modemu pa sam zvao tehničare i oni su došli priključili novi router ali opet isto, ne otvara stranice ne može čak ni otvoriti konfiguracijsku stranicu (192.168.1.1). Sada probao sam par stvari:
- deinstalirat uređaj, i ponovno instalirat koristeći cd koji sam dobio sa matičnom
- zamjena routera (nije pomoglo, router radi ispravno jer mi se na laptopu spaja bez problema)
- ponovna deinstalacija uređaja i instalacija korištenjem WHQL nVidia drivera sa službene stranice (nForce driveri koji su izašli 1.10.2009., koliko sam vidio to su najzadnji za nForce 6 chipset)
- isključio firewall i antivirus
Sada neznam što bi više probao, ako netko ima kakvu ideju dobro bi mi došla pomoć. Postoji li mogućnost da je otišla LAN kartica (koja je integrirana). Ako je to slučaj onda nije problem uzet novu, ionako sada idu za cca 100kn.
EDIT: Postao sam problem ovde pošto nisam siguran je li problem u hardwareu ili softwareu.