View Single Post
Staro 28.09.2010., 11:53   #12
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Danas sam kupio po 2m Gardeninih crijeva, 8x1,5mm i 10x2mm cijevi, ovo od 8 malo teže nailazi na zalmane al mislim da ću ga ostaviti jer mi je i tako usko grlo radijator pa nema smisla forsirat veće crijevo. Zasad sam na radijator nabio 2 tanja crijeva i fiksirao ih s vezicama, mislim da će tako i ostat. Dobra stvar je što tanje i deblje ulaze na knap jedno u drugo tako da štukanje i nekakve egzibicije neće biti problem dok sve nesložim kako hoću pa možda kupim nova crijeva da bude sve iz komada.

Bili smo danas Razer i ja u Baumaxu, ima svašta na vodoinstalaterskom djelu, da se složit svašta ali su cijene prevelike, pogotovo za moj projekt di nastojim ušparat.

Recimo T krom nastavci sa maticama za prihvat gumenog crijeva su oko 55kn. Izgleda predobro, al cijena je problem. Za koljena i T komade ću se poslužit koliko mi bude trebalo bakrenim od centralnog. Iako mislim da će bit jedan T komad i eventualno 1, max 2 koljena u sistemu.

Još moram vidjet kojim ću redosljedom stavljat vodeno, jer sumnjam da ću pravit razvode da hladna voda ide na tri djela istovremeno.

pumpa -> radijator -> NB -> CPU -> GPU il da stavim nekako drugačije?

Bacam neke kalkulacije, i ovako pošto je na NB najeći promjer rupa, a posebno što se on najmanje grije, mislim da prvo na njega ide voda iz radijatora. Nekak mi glupo stavljat ga poslije procesora u lanac, pa da mi topla/vruća voda s procesora cirkulira preko čipseta koji se dosta manje grije. A što se tiče grafe, morat će trpit malo tople vode s procesora. Jedino ako temperature budu prevelike, ići ću s Y račvom na 2 kanala, jedan NB-GPU i jedan samo CPU, al to mi je zadnja opcija.

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Bas me zanim akako ce ovo na kraju ispast, imam ti ja plexya 10mm debljine par ploča, ako zatreba, javi.
budem, budi siguran

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
ako budes radio drugu soluciju, brzo ces shvatiti da ti ne treba rezervar, nego samo jedna cijev za nadopunjavat sistem

Bit će ta druga solucija 99%, a za rezervar ću vidjeti, možda ga ubacim kasnije u 2x5,25 ak uspijem napraviti kako sam zamislio.

Idem danas tražit relej po gradu i par prekidača. Valjda će me lik skužit što mi treba

@Booger Hoću probat složit kompletno vodeno za što manje para iako vidim, da to baš i neide, jer sam prešao 700kn već a fale još neke stvari.

Zadnje izmijenjeno od: Pupo. 28.09.2010. u 17:58.
Pupo je offline   Reply With Quote