Citiraj:
Autor syss
ko prstom u govno sam pogodio 
|
To riješenje čak i nije bilo toliko loše s obzorom na okolnosti.
ispred pojačala je bio ekvilajzer na kojem se nije moglo stišat sve poviše 200Hz no ipak je to područje bilo tiše od nekakve sonijeve linije koja je bila glavna. Izvor je inače bio vokmen.
zvučnik u čipoteke nije bio 400kn več 100kuna više a kutija nije bila od ormara več od nečije stražnje stranice starog kreveta.
Drajver naravno nije bio upušten
no idemo dalje
Da nebi bilo sve u 'tom stilu' komentiram ti i onu drugu stvar...
Citiraj:
Autor syss
za još samo 3000kn se može kupiti savršeno rabljeni set od 5 dvosistemskih wharfedale zvučnika i onda još 3 rabljena pojačala i naravno procesor da iskontrolira to sve.
možda je jedno 6-7k kn skuplje od 5500, ali svira ajme-majko dobro.
|
od 3 rabljena pojačala , bolje radi kombinacija s 5 kad imaš trafo po kanalu i izlaze u mostu.
A od toga još bolje radi biamp kombinacija za sve zvučnike.
A kad čuješ kako radi izlaz više klase onda ti razmišljane o tafu po kanalu te biampu ode iz glave...dok se ne zapitaš što bi dobio s biampom i idemo nanovo...Ali nazad na zemlju.
To ima svojih prednosti kao što je početak s stereom i lagana nadogradnja
Ali isto tako ima i svojih nedostataka.
Za saraund ti je potreban centar iste serije kao frontovi a to te nikad ne čeka rezervirano ...
A onda su ti potrebni isti izlazi a to diktira svoje / trebaš dobro namučit da u SH nađeš 3 primjerka istog izlaza a da se ne radi o šrotelu. Ne kažem da je Rotel loš ali znaš na što mislim.
Uz to ideja o tom putu se kvari u startu s činjenicom da u SH obično nema procesora. Kako god bilo to sve košta i od svega skupa s cijenama boli glava. Bez obzira što to svira fenomenalno za 'resiver'.
Citiraj:
Autor Poggiali
I jesuuss.. nisam uopce dobio obavjest na mail da ima odgovora na temu :S wth... i onda slucajno dodjem i imam sta vidit, sama prepucavanja, ja otvorio fino temu da ako ima netko nest pametno napisat, dat skicu, savjet oko izrade jer je naslov teme DIY kutije, a ne ko ima vecega
da su ti driveri toliki srot, nebi bilo tonu tema sa DIY sadrzajem, u kojem ekipa uz masu HI FI speakera ipak radi i te "igle" cjena samog tangband/logi drivera po netu je nekih 30dolara, nisu ni jeftinjaci totalni
|
S obzirom da i sam vidiš kako po netu ima tona tema kako izvuč više s tim drajverima , nije mi jasno što bi točno htio i što ti smeta ? ne očekuješ valjda da ovdje netko ide izmišljat toplu vodu
btw , iako češ garant mislit da sam nekakav snob ne mogu odolit.
Ekipa ne radi s tim drajverima jer nisu šrot več radi primarno zbog toga što su im dostupni / žele izvuč nešto više od drajvera itd...
Najlakše je nešto kupit no kad se radi o radu , ja svoj rad cijenim visoko i nema šanse da bih se znojio zbog tog drajvera. Ako se več mislim znojit ,znojit ču se zbog nekakvog boljeg projekta / drajvera vrijednijeg od 30 dolara. I za to vrijeme slušati ono što mi je dostupno.
Moj Vivaks 5.1 sistem radi katastrofalno prema onome na što sam navikao no nije mi ni na kraj pameti iči to rješavat / kemijat s novim kutijama za satelite ili s betonskom kutijom za sub od 10 centimetara.
Ne shvati kao kritiku vaš samo kao moj stav.