Dragi moji, svoji, čiji već...
Siguran sam da ste većina vas, ako ne i svi, primijetili da u skorije vrijeme za svaki banalizam u neispravnosti rada računala imamo po par otvorenih tema. Još malo pa će to doći na razinu:
A: " Ne radi mi računalo!!!"
B: " Jesi li ga uključio u struju?"
A: " Joj, nisam, lol! Hvala!"
Daklem, u nekoj želji da se ljudima lakše pomogne, a da oko istoga bude lakše dijagnosticirati i otkloniti kvar, predlažem da se skupimo i napravimo neki, nazovimo ga flowchart, po kojem će se netko u problemima moći malo lakše snaći u neugodnoj situaciji kad mu računalo zataji.
Svjestan sam da se tako ne mogu riješiti svi problemi, ali neki osnovni sigurno mogu, te bi se tako mnoge stvari riješile bez otvaranja suvišnih postova.
U mojoj glavi to izgleda kao jedna rubrika podijeljena na par manjih, tipa kao što " Trgovci" imaju " poštene", " pokvarene" i sl. Tu bi se ujedno mogli staviti linkovi vezani na download manuala za raskopavanje i slaganje modela prijenosnika (naravno, onih do kojih se može doći), poznati i učestali kvarovi nekih računalnih komponenti, i takve stvari.
Ukoliko netko misli da je ovo " van mozga", neka me ispravi, ali i dalje sam uvjeren da bi bio vrlo koristan dodatak za korisnike koji nisu iskusni u takvim stvarima.
Želio bih čuti cijenjena mišljenja ostalih forumaša.