View Single Post
Staro 27.09.2010., 11:25   #58
The Satara
Premium
 
The Satara's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2005
Lokacija: ZG
Postovi: 417
Citiraj:
Autor Vjeko Pregled postova
Prije zabrane pristupa čak i kada prodavaču uplatiš i pošalješ potvrdu i dalje je sumnjičav i maltene te traži potvrdu od javnog bilježnika da si uplatio
pored "uvida u potvrdu", postoji još jedan (doduše, vrlo riskantan, nevjerojatno kompliciran i tek odnedavna poznat, pa ga se stoga, siguran sam, mnogi vrlo rijetko sjete) način na koji možeš doznati da li je netko stvarno uplatio ili ne, a taj je provjera stanja računa.
niti sam kad kome slao potvrdu o uplati, niti sam tražio nekoga da mi ju pošalje. ako je dogovorena uplata unaprijed, robu šaljem kad vidim novac na računu. isto očekujem i kad sam u ulozi kupca.


premda trenutno stanje nije ni malo loše, dapače, ipak mislim da ideja o prstupu tržnici svima kao potencijalnim kupcima i nije za baciti jer je od koristi i ljudima koji tu prodaju a i ogromna većina koja je ostala bez tržnice nisu varalice pa su i oni bespotrebno zakinuti.
ako je netko i dalje voljan slati robu "na povjerenje" nekome tko je tu od jučer, onda je i on "po definiciji" neodgovoran trgovac (doduše, za svoj račun) pa bi i njemu trebalo ukinuti pristup tržnici, čisto da nas poštedi naknadnog kukanja i plakanja zbog vlastite gluposti.
The Satara je offline