View Single Post
Staro 27.09.2010., 09:03   #1254
sNNooPY
Premium
Moj komp

sNNooPY's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Lijepi pozdrav svima,

Na mojoj adresi dostupne su sljedeće B.net usluge:

Xvision digitalna televizija: Osnovni i Prošireni paket, Tematski paketi, Premium programi, Xvision HD start paket. Internet i telefon. 2D i 3D paketi.

Koliko vidim, sve je tu.

Zgrada je relativno nova (sagrađena 2002.), a B.net je ušao u zgradu prije kojih mjesec dana. Vidim da su mi neku kanalicu (pretpostavljam s coaxom unutra) doveli tik pred stan.

Pošto sam već analizirao sve moguće cijene, detaljno pročitao sve moguće PDFove kod njih na stranici, imam par (specifičnih) pitanja za koje bi volio da mi postojeći korisnici daju odgovor:

1. Ak uzmem 16Mbit brzinu, koliko cu ja realno dobiti od tih 16Mbit? Kako ide i o cem ovisi brzina? Pretpostavljam da imaju DBA (Dynamic bandwidth allocation) ili nesto tako. Takodjer citam da neki ljudi imaju problema kad padne kisa pa im padne brzina...

2. Posto vec imam poprilicnu mreznu infrastrukturu doma (5 racunala, gigabitni switch, Linksys WRT54GL router), zanima me sljedece:

2.1. Koji modem/router isporucuju? Idealno bi htio samo maknuti postojeci Iskonov Thomson koji je u bridge modu (Linksys mi je router) i staviti B.netov "kojivec" uredjaj koji ce takodjer biti u bridge modu jer ne zelim niti mogu izgubiti Linksys.

2.2. Da li TV (ako bi uzeo 3D uslugu) mora biti spojen u taj uredjaj, ako da, cime se spaja? RJ-45 (UTP) ili coax?

3. Koliko B.net gleda na kolicinu skinutih podataka (trenutno skidam oko 200-350GB, ovisi o mjesecu)? Kakvi su s torrentima (koje slabo koristim, al svejedno), i opcenito s tim "sivim" stvarima? Jel itko ikad dobio upozorenje/opomenu za prekomjerni promet?

4. Koliki su radovi potrebni u samom stanu? Koji je princip? Dodju monteri, montiraju kanalice, provlace coax ili...?

5. Online gaming. Dosta igram via Xbox Live pa me zanima kakav je ping i opcenito slucaj s igranjem.
sNNooPY je offline   Reply With Quote