View Single Post
Staro 27.09.2010., 00:31   #4
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor tihomir Pregled postova
http://www.pcekspert.com/news/20100926.html#58984 Kako to funkcionira u igrama, FPSovima naprimjer?
Pitanje nije kako trackball funkcionira u FPS-u, vec kako ces ti funkcionirati koristeci isti.

Kvalitetan trackball ce uvijek u gotovo svemu imati bolju preciznost. A bogme kuteva upotrebe i zanimanja koje ga ne mijenjaju za ista drugo dovoljno govori i zasto. Jedino sto se neki ne prilagode tracku radu, dok drugi nakon privikavanja vise nikad ne idu nazad. Koristim i dalje misku uz trackball, ali 1:1, kad postanes udomacen, trackball ce skoro uvijek biti bolji. Kad jednom parkiras pomak na slobodnu pixel preciznost u bilo kakvom grafickom programu, vise ne mozes nikad usporediti s normalnim misem. Egonomiju i odmor ruke nije potrebno ni spominjati.

Ovaj Logi je nekakvo punjenje praznine koju je ostavio inace vrlo ugledni Microsoft Trackball mouse koji em se dobro prodavao, em je dobio prilicne pohvale. No MS ga je iz cista mira umirovio. Jedino sto naspram centralnog kormilarenja kugle (ili malo zabacenije na stranu) uvijek sam manje volio palac komilarenje kugle. Izaziva mi neki motoricki nemir, ali, to je stvar ukusa i ovisi o korisniku.

Imas dosta PCE postova na temu pa pretrazi ime + trackball ako te zanima vise.

citiram dio koji sam nedavno nekome na Jabucnjaku odgovarao : "Uzitak kontrole i jednostavno zaboravljam da ga koristim koliko je ugodan. Crtanje i opcenito "parkiranje" pomaka je sasvim drugacija dimenzija od klasicnog misa. Potreban je jedino period prilagodbe na kao i na svaki novi trackball. Mana mu je jedino cijena"

Sto ce reci da ces naci bez problema ljubitelje FPS-a koji se kunu da nikad ne bi mogli pomisliti nakon TB-a ici nazad na mis. Sve ovisi o sposobnosti korisnika kako kormilari navikom Trackball. Ako si vjest u koristenju, onda je bez premca u gotovo svemu. Ali, ne mora sve pasati svima, pa je sasvim u redu, sto ce netko ostati na misu i tamo biti i dalje tatamata.
Visage je offline   Reply With Quote