Thomson ST 780 i WL i problem sa spajanjem na net
Network and Sharing Center --> Change Adapter Settings i ovdje staviti mreznu na DISABLE i onda ju opet enable.ati.
Dakle ako bilo koja od ta 2rjesenja probam onda nestaje problem, nestaje "Unidentified Network" i imam vezu na net.
Ima netko pojma o cemu se tu radi,ili slicnih iskustava?
P.S
Za svaki slucaj evo i ovih podataka :
radi se o Windows 7 Ultimate 64-bit, a mrezna je integrirana Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC, maticna M4A 785D-M PRO
Mada,isti problem mi se javlja i na drugom kompu sa istim windowsima al je maticna gigabytova GA 965GM-S2 sa svojom integr. mreznom, tako da ovdje iskljucujem krivicu obje mrezne/obje MBO. -->
Da ne otvaram novu temu, zanima me rjesenje jednog problema koji mi se ponekad javi a nije mi jasno zasto i prilicno nervira.
(Prije nego sam nabavio ovog thomsona imao sam kasdu i nikad se takav problem nije pojavio.)
Kada je sve OK situacija u "Network and Sharing Center" izgleda ovako,i tu nema nista posebno il problematicno :
Dakle, kako god vam ovo zvucalo "smijesno" radi se o tome da ako upalim komp prije nego ruter "dodje k sebi" (a ovom Thomsonu to nekad traje i 90sec) nemam vezu na internet nakon dizanja windowsa bez obzira sto se ruter "inicijalizira" i situacija izgleda kao na ovoj slici:
Primjetio sam da mi problem stvara pojava ove "Unidentified Network" a sad da li to ima kakve veze,i zasto se ona pojavljuje..? Ne mogu ju izbrisati ni nista...
Ako se netko pita zasto bih palio komp prije nego se thomson "inicijalizira" to je zato jer mi ruter ne radi svakodnevno 24/7, a i nema potrebe za time u danima kada ne skidam torente i slicno. Tako da i ruter i komp gasim (zajedno sa monitorom,zvucnicima...) na sklopci produznog kabla. I sad,kad iduci put upalim sve zajedno, windowsi mi se dignu puno prije nego ruter dodje k sebi i dolazi do ovog problema
Kad ruter ne gasim zajedno sa svime, onda se nakon dizanja windowsa veza na internet bez beda uspostavi (znaci situacija kao na prvoj slici)
Inace,nasao sam 2 rjesenja ovog problema ali me oba zivciraju jer onda produzuju vrijeme spajanja kompa na net (a bas to sam htio izbjeci prelaskom s kasde na thomsona pa da nema vise onog dial-up i sl..)
Prvo rjesenje je restart kompa a drugo - Control Panel --> Network and Sharing Center --> Change Adapter Settings i ovdje staviti mreznu na DISABLE i onda ju opet enable.ati.
Dakle ako bilo koja od ta 2rjesenja probam onda nestaje problem, nestaje "Unidentified Network" i imam vezu na net.
Ima netko pojma o cemu se tu radi,ili slicnih iskustava?
P.S
Za svaki slucaj evo i ovih podataka :
radi se o Windows 7 Ultimate 64-bit, a mrezna je integrirana Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC, maticna M4A 785D-M PRO
Mada,isti problem mi se javlja i na drugom kompu sa istim windowsima al je maticna gigabytova GA 965GM-S2 sa svojom integr. mreznom, tako da ovdje iskljucujem krivicu obje mrezne/obje MBO.
|