View Single Post
Staro 26.09.2010., 18:11   #55
lagrange
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
meni je broj postova poprilično glup kriterij jer ništa ne pokazuje. tu ima ljudi kojima jedan post vridi više nego drugima 4436+ postova. a da ne govorim o tome da ima ljudi koji imaju 4436+ postova pa i dalje postaju beskorisne postove koji nikome nisu potrebni pa ni njima samima, jer već imaj pristup tržnici, osim što si vide veliku brojkicu na post brojaču. ne znam, valjda im ego raste.

s druge strane broj postova je jedini mjerljivi kriterij, a nečim se mora olakšat posao moderatorima.

što se tiče samog pristupa tržnici imam prijedlog.

dakle sama tržnica, osim što služi ko tržnica, ima i informativni karakter a to je da ljudi vide koje su cijene trenutno na tržištu rabljenih komponenti pa mogu to i usporedit s onim na njuškalu primjerice, ili mogu vidit pad cijena komponenti u odnosu na nove.

nemam baš previše iskustva u trgovanju komponentama al čini mi se da onaj koji kupuje teško može prevarit onoga koji prodaje. jer onaj koji prodaje može utopit pokvarenu robu a i prilikom trgovine uglavnom se traži prvo uplata pa onda slanje. dakle onaj koji prodaje je uvijek u prednosti. a i protekli problemi s tržnicom pokazuju da su varalice uglavnom bili prodavači.

pa predlažem da se ostave kriteriji ko i dosad, možda da se čak broj postova i poveća, ali da to bude kriterij samo za postanje na tržnici. znači ako nemaš postove ne moš postat na tržnici a time niti prodavat, a možeš čitat i pm-at prodavača i time i kupovat. jedino bi trebalo ovima bez kriterija omogućit postanje u dio di se pišu dojmovi o trgovcima da mogu ostavit feedback.

time bi se povećalo tržište za uvaženu gospodu koja prodaju po tržnici i prije bi prodali ono što prodaju, ljudi koje zanimaju cijene bi dobili svoje informacije bez spamanja po ostalim podforumima, i kolko se meni čini nitko ne bi mogao ostat prevaren (pod uvjetom da su oni što trenutno prodaju pošteni).

znam ja za onu "ne laje pas radi sela..." al mislim da je ovo dobar prijedlog za sve, i nove i stare.

Zadnje izmijenjeno od: lagrange. 26.09.2010. u 18:55.
lagrange je offline