View Single Post
Staro 26.09.2010., 12:19   #3406
Hasta
Premium

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor Gilbert5 Pregled postova
Kupili ste monitor preko web shopa, monitor je stigao poštom ali iz nekog razloga niste zadovoljni istim. Imate rok od 7 radnih dana da pismeno obavjestimo trgovca o raskidu ugovore. Ne znam da li se mail smatra pisanom obavjesti, ili isključivo dopis poštom.
Nakon što trgovac primi pismo o raskidu ugovora, ima 30 dana da vam vrati novac. Tu sada po zakonu idu i zatezne kamate, ali mislim da to neće ici. Možete inzistirati/zaprijetiti na brzom povratu novca, ili cete inzistirati na kamatama. Troškove dostave u slučaju povrata proizvoda isključivo snosi kupac.
Od kog trenutka se računa tih 7 dana? Od trenutka kad sam platio robu ili od trenutka primitka robe? Recimo bratić iz Nove Gradiške naručio je robu preko weba i došla je 3 dana nakon što ju je platio. Budući da nije bio doma robu je podigao na pošti tek 5 dan od uplate.
Dakle dal se računa od podizanja ili uplate? U praksi roba na dalje lokacije putuje nekoliko dana pa ne bi bilo fer to uračunati u tih 7 dana.

Isto tako bih volio znati proceduru u slučaju da je roba poslana na daljinu oštećena. Tu se može beskrajno prebacivati loptica na relaciji trgovac, potrošač, firma koja je robu transportirala(dostavila)
Hasta je offline   Reply With Quote