Citiraj:
Autor reverzibilni
ako amd neće ići na uništavanje sebe samog .....
realno je očekivati slijedeće.....
lagano rezanje cijena 57xx serije (adio 450)
67xx serija konkurent 460 seriji uz bolji omjer cijena/perfomanse/potrošnja
lagano rezanje cijena 58xx seriji
68xx serija po cijeni mrvu višoj od sadašnje cijene 58xx serije
tako će amd dodatno zgusnut ponudu (usput u potpunosti učiniti neisplativom kupnju bilo koje nvidije), a pritom još uvijek imat odličnu zaradu po kartici.....
|
Slažem se s tobom, mislim da će otprilike tako i biti, pa neće AMD sam sebi kvariti posao, a osim toga 5xx0 ima još što za pokazati,
ipak je to aktualna generacija, kako se tema odvija steče se dojam da je to već prošla generacija i da je 6xx0 već tu.
Kao i kod posljednje 2 generacije očigledno će biti riječi o evoluciji, ne o revoluciji...
Jedino što bih rado vidio je da se AMD drži nekog "reda" pa da se zna što se može očekivati od pojedine kartice, znači koji joj je "nasljednik" u sljedećoj generaciji,
kao što je bilo sa 3xx0 na 4xx0 seriju, a nakon toga 5850>4890, a čini se i 67x0>5850 ili u najmanju ruku tu negdje...
Ali treba pričekati da HD6xx0 počnu izlaziti, pogledati više relevantnih testova pa će sve biti puno jasnije...
Citiraj:
Autor Mast3r Chi3f
Sve sta si rekao stoji ali po meni Cypressi nece bas bit previse konkurentni cijenom (ili ce brzo u EOL) jer im Barts je zbog efikasnijeg /manjeg chipa i jeftinijeg pcb isplativiji za proizvodnju a za Caymana nevjerujem da ce bit bas tako jeftin
|
Osobno mislim da
Cypress neće tako brzo u mirovinu, pa posljednja kartica zasnovana na tom čipu je izašla prije pola godine (HD5830)...
Nadam se da ćemo na kraju osim samih proizvođača "profitirati" i mi - krajnji kupci!