View Single Post
Staro 24.09.2010., 08:24   #13
IvanVk
Registered User

IvanVk's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor corsa Pregled postova
,ali nemogu prvu stranicu odmah sjebat ili mi se ne dopadne ili je nikako neću moć skontat a platit ću.
Jest da nije neka lova,ali volio bi učiti više o samim web stranicama ,pa bi bilo bolje ipak da je free,mislim.
Vidim da si "totalni početnik". Dao sam ti neke linkove pa ih pogledaj. Tu ti je sve na HR jeziku.
Ne moraš se vezati za te tutorijale ali barem čitajući ih stvorit ćeš neku sliku kako početi sa izradom web stranice. Kada shvatiš kako se kreira osnovna web stranica *.HTML sa par linkova i substranica kao i upload na server tada ćeš lakše u budućnosti moći ići dalje na CMS... (ja ti ne preporučam odmah kupovinu hostinga). Bolje uzmi neki besplatni (dao sam ti pojam koji upiši u Google, da ja ne reklamiram dotičnu tvrtku)

Uz to, prije nego kreneš u najam hostinga, instaliraj WAMP ili XAMPP na svoje računalo pa isprobavaj do mile volje svoj rad i kada shvatiš kako to funkcionira tada kreni u www svijet interneta. Na linku XAMPP imaš detaljno opisan tutorijal na HR jeziku kako se instalira i kako funkcionira web server i uz to imaš još nekih tutorijala a sve na HR jeziku popraćeno screenshotovima.

btw: proba i rad za klasičnu web stranicu u *.html čak ti ni ne treba web server, svi linkovi će funkcionirati kako treba ako in postaviš kako treba, no bit je da malo proučiš stvari i pojmove vezane uz HTML, CSS, CMS itd, kako budeš napredovao sa radom ako ćeš se nastaviti baviti s web-om.
Isto tako ako radiš čisti *.html raspored foldera, subfoldera i datoteka mora biti jednak na računalu i na serveru
Savjtujem ti još jednom DreamViewer ili FrontPage za tebe su drugi koraci (prvi korak je proučavanje literature, tutorijala).

Ako se i odlučiš za kupovinu hostinga/domene znaj da godinu dana imaš vremena pisati/brisati, uploadati/downloadati, švrljati/brljati sve za cijenu koju si platio.
IvanVk je offline   Reply With Quote