View Single Post
Staro 23.09.2010., 22:09   #242
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor fre@k Pregled postova
Ovako zanima me dali mogu kupiti neku drlju od daljinca, kupiti IR prijamnik, sve to sklepati na komp i odraditi sljedece:

Da palim i gasim TV (prebacim po mogucnosti na HDMI)
Da palim i gasim kucno kino (prebacivanje modov-a /music/cinema/matrix itd itd)
i funkcije u XBMC-u

e sad ako je odgovor na sve NE, dali moram imat neki specijalni daljinac, i sve sto jos ide uz to

ako netko ima dobar link ili prijedlog moze, pm ili ovdje

muka mi je vise od 10 daljinaca :-D, hvala svim unaprijed
Mozes sa Logitech Harmony daljincima.
U Harmony-ja imas Activities (kombo/makro funkcije), tu kombiniras vise naredbi od razlicutih uredjaja u jednu te Devices tu su ti funkcije svakog uredjaja ponaosob.
Samo da bi imao sve kako si gore naveo, tj. da bi ti XBMC funkcionirao moras imati nekakav daljinac za komp. A oni ti redovito nisu univerzalci.
Najednostavnija i najjeftinija solucije je Microsoft MCE daljinac i njegovi klonovi, pa onda njega simulirati na Harmony.
Ili bar da nabavis IR prijemnik od Microsoft MCE daljinca, a naredbe koje ce Harmony simulirati onda povuces iz Logi baze na netu koja je stvarno ogromna.
Kako se Microsoft MCE daljinac ponasa u XBMC-u nemam pojma, ja imam iMON-a daljinac za komp i on radi fantasticno, a i Harmony ga simulira dobro.
iMON puno bolje podrzava rad sa samim kompom preko daljinskog, tu ti je analogna simulacija misa, lijevi/desni klik on/off kompa te ogromna podrska za masu programa.
Sad kako sam slozio Harmony, iMON vise ni ne koristim, sve je na Harmony-ju, 4 uredjaja + PC + XBMC.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom

Zadnje izmijenjeno od: Ziiky. 23.09.2010. u 22:26.
Ziiky je offline   Reply With Quote