Citiraj:
Autor fre@k
Ovako zanima me dali mogu kupiti neku drlju od daljinca, kupiti IR prijamnik, sve to sklepati na komp i odraditi sljedece:
Da palim i gasim TV (prebacim po mogucnosti na HDMI)
Da palim i gasim kucno kino (prebacivanje modov-a /music/cinema/matrix itd itd)
i funkcije u XBMC-u
e sad ako je odgovor na sve NE, dali moram imat neki specijalni daljinac, i sve sto jos ide uz to
ako netko ima dobar link ili prijedlog moze, pm ili ovdje
muka mi je vise od 10 daljinaca :-D, hvala svim unaprijed
|
Mozes sa Logitech Harmony daljincima.
U Harmony-ja imas
Activities (kombo/makro funkcije), tu kombiniras vise naredbi od razlicutih uredjaja u jednu te
Devices tu su ti funkcije svakog uredjaja ponaosob.
Samo da bi imao sve kako si gore naveo, tj. da bi ti XBMC funkcionirao moras imati nekakav daljinac za komp. A oni ti redovito nisu univerzalci.
Najednostavnija i najjeftinija solucije je Microsoft MCE daljinac i njegovi klonovi, pa onda njega simulirati na Harmony.
Ili bar da nabavis IR prijemnik od Microsoft MCE daljinca, a naredbe koje ce Harmony simulirati onda povuces iz Logi baze na netu koja je stvarno ogromna.
Kako se Microsoft MCE daljinac ponasa u XBMC-u nemam pojma, ja imam iMON-a daljinac za komp i on radi fantasticno, a i Harmony ga simulira dobro.
iMON puno bolje podrzava rad sa samim kompom preko daljinskog, tu ti je analogna simulacija misa, lijevi/desni klik on/off kompa te ogromna podrska za masu programa.
Sad kako sam slozio Harmony, iMON vise ni ne koristim, sve je na Harmony-ju, 4 uredjaja + PC + XBMC.