View Single Post
Staro 22.09.2010., 13:09   #3
IvanVk
Registered User

IvanVk's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor corsa Pregled postova
no stranicu znam napraviti u wordu,ali kao takvu neznam je uploadati na neki od "free hosting servera"
Kao prvo raditi web stranicu u Wordu ?? No dobro i toga ima.

Savjetujem ti ako želiš jednostavnu (jednu jedinu web stranicu) za osobne potrebe, probaj je izraditi u DreamViewer ili FrontPage, na FrontPage linku imaš detaljno opisane korake za početnike sa slikama i video. FTP index.html i ostalih stranica nejjednostavnije ti je odraditi preko TotalCommandera. (OVDJE imaš opisano kako napraviti postavke za FTP i uploadati sve datoteke na server). Ima još programa za FTP (CuteFTP, WinSCP...)

Ima još mogućnosti ali ja ti iznosim ove najjednostavnije za početnika (bar za mene).

Bez obzira što si napravio stranicu u Wordu osnovna (početna) stranica treba biti pod nazivom "index.html" i ona se treba nalaziti u Root folderu tvog web servera (domene), to je stranica koja se prva otvori kada netko upiše tvoju domenu (vjerujem d ato znaš). Sa te index.html (index.htm => zastarjelo) linkaš se na ostale web stranice. Za primjer pogledaj kako se može izraditi web stranica za fotogaleriju u Photoshopu

Nadam se da sam ti barem malo pomogao u početnim koracima webmaster-stva
IvanVk je offline   Reply With Quote