Citiraj:
Autor jed2i
daleko sam ja od profića al eto my 2 cents
na prvoj slici bi pomaknuo kadar tako da mama i klinac dođu skroz na lijevi rub, da cijela njihova sjena stane, malo bi onda dinamičnija fotka bila
ove slike a zgradama.... za ovu udaljenost nemaš dovoljno širokokutan objektiv, pa se koncentriraj na neke detalje, umjesto na pol zgrade
slika s bakicama....stavi ih na trećinu slike, ja osobno bi na donju desnu trećinu fotke....onda bude bolje
ormarići ti nisu ravno, poravnaj ih i to je to....i osobno bi ih nebi slikao pejzažno, nego portretno.....
|
E fala

Pa da odkomentiram:
- Prva slika, nisam nikako mogao pomaknuti, još sam ju morao rezati jer su sa strane bili drugi ljudi, a htio sam samo mamu i dijete uhvatiti... Ipak je okinuto s balkona na tramvajsku stanicu.
- Zgrade, OK.
- Bakice, ajd odreži da vidim šta misliš točno, ne mogu si zamisliti na što točno misliš, pa pokaži.
- Ormarići, htio sam da nije ravno. To mi je dosta ljudi reklo da sam trebao ravno uslikati..., pa se sad pitam, zašto ljudi pate da vide ravne kuteve itd... Na ormarićima, odnosno sandučićima sam pokušao okrenuti fotić, ali onda nisam mogao dobro uhvatiti reljef sandučića i nisam mogao uhvatiti vrata koja su mi trebala za svjetlo. Nakon minutu okretanja fotića, svidio mi se ovakak kut, detalji na koje sam se fokusirao i okinuo...
Na kraju krajeva: Jako mi fali da se družim s nekim tko tako uzme fotić, stativ i šeće gradom, parkom i malo po malo hvata kadrove, ja trenutno to radim tak da, uzmem fotić dok šećem psa i okinem par fotki i to je to. Od 20-30 fotki, 5-6 mi je super, ostale zbrišem i onda ih ovak postavim...
Pa eto, ovim putem, ukoliko je netko za takvu vrstu druženja, slobodno neka se javi, dapače...