View Single Post
Staro 21.09.2010., 09:02   #3395
DuHc
Premium

DuHc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Jednu stvar nigdje nisam pročitao, a mislim da je bitna - zakonski rok od 45 dana unutar kojeg se kupcu treba popraviti proizvod teče ne od trenutka odkad se neispravni uređaj preda prodavaču nego od trenutka kada ga ovlašteni servis zaprimi, znači to ne mora čak biti isti dan kada uređaj stigne u ovlašteni servis nego kada ga tamo zaprime u svojoj servisnoj aplikaciji. Zato mislim da je bolje rješenje neispravni proizvod s originalnim računom i jamstvenim listom nositi direktno ovlaštenom servisu, naravno ako je to moguće, znači ako se nalazi u istom gradu. Trgovina u kojoj se uređaj kupi ga je samo prodala, obično ga ne servisira, oni su tu laički rečeno "dostavna služba" koja je dužna besplatno neispravni uređaj poslati ovlaštenom servisu, ali ponavljam - dužna, znači ne mogu se izvući s tvrdnjom da oni nisu servis i da kupac to sam treba odnijeti ovlaštenom servisu. Na takve stvari nitko ne smije pristati! Druga je stvar što će sigurno proći par dana (i tjedan ako ovlašteni servis nije u istom gradu u kojem je i trgovina u kojoj se neispravni uređaj preda) dokad servis zaprimi uređaj i odkad servisni rok od 45 dana počne teći. Znači ako se želi što prije riješiti reklamacija najbolje je direktno ići ovlaštenom servisu, što u Zagrebu nije problem.
DuHc je offline   Reply With Quote