Situacija je sljedeća, skoro pa friški Windowsi (XP SP2 x64), instalirani neki dan, driveri 10.9. Rade ka sat sve 2D aplikacije već par dana i to 24/7 rad. Danas po prvi put pokrenem Mafiu II, shut down, pokrenem Silent Huntera 5, shut down.
Prvo sam mislio da je uzrok hardverski, ali nije, uzrok je CrossFireX. Naime nakon šta san izgubija cijelo popodne san skužija da obe gore navedene igre (druge ni neman uza se) rade kad u CCC ugasim CF. 3D Mark isto neće radi sa CF, bez nisam probao. Uglavnom, PC radi normalno, dok se ne pokrene kakva igra ili 3DMark, odnosno dok se ne aktivira CF, čim se on aktivira slijedi ekspresan (u sljedećih 4, 5 sekundi) shut down...
Probao sam onaj 10.9. hotfix, ne radi ni s njim ni bez njega
Probao sam 10.8, 10.7, 10.6...0 bodova
Nije meni problem probat ni sve unazad do 2009 ako treba, ali unatoč užasno lošim driverima od ATIja sve mi se čini da bi problem mogao bit i u nečem drugom... čemu, neman pojma... Hardver san eliminira 99% jer em radi bez CF, em je ista ova grafika prošla 3DMark na staroj ploči (nekakva GB 790X) sa svim ostalim komponentama iz siga, uključujući i napajanje, dakle sumnjam da je problem u ostalim komponentama, kao i u temperaturi (jer se ugasi ekspresno, dok su temp još na idle razini). A nakon 3, 4 drivera san i softver eliminira, pa nije valjda da zadnjih 5 drivera ne radi na X2 karticama?!
Vridilo bi karticu probat na nekom drugom PCu da je eliminiram 100%, al neman kod koga...il imaju kakvu kramu il imaju napajanje od 200W
A sutra bi moga napravit jednu particiju Win XP x86 pa probat tu kombinaciju...