Citiraj:
Autor Uber Gosu
Uglavnom ovo sa "Modanjem" CDa XPa ne dolazi u obzir, previše zajebancije, eventualno da meni treba bi se zajebavo s tim, ovak 0 bodova. Još ak nekom trebam objasnit nekaj...lol.
|
Sve ovisi o tome da li radiš posao ili "pos'o".
Da si mi sistemac i da mi tako ideš složiti server, slijedeći dan bi se bavio desktopima i tako koju godinu. Rezultati nekad mogu biti OK, ali nekad katastrofalni, kao u tvom primjeru, a radi se o mašini koju dižeš od nule i koju je tad najlakše složiti kako spada, sve kasnije je teže kemijanje.
Citiraj:
Autor Uber Gosu
Samo neka stave bar 2bg u laptop da fino radi, a drivere valjda svaki ima svoje ko motori u AMG-u, dobiš i potpis meštra koji ih je pisao.
|
Drivere netko i piše. Baš zato što ih piše problem je u tome što ih nema smisla pisati za starije operacijske sustave, osim ako vendor nema strateški cilj podrške starijeg OS-a. Zato kod kupnje hardvera biraš i po podržanim operacijskim sustavima, za obična računala je to relativna nepoznanica velikom broju ljudi, ali za bilo koju ozbiljniju opremu je to prva stvar koja se gleda. Sam mirkosoft, u konkretnom slučaju, nema veze s tim. A licenciranje je praktički isto, plaćaš istu licencu, po istoj cijeni, na isti način...
Citiraj:
Autor Uber Gosu
Cijeli taj biznis mi se gadi, do sada nisam vidio laptop koji bi si osobno nabavio, najbliže je bila jedna high end toshibica, ovo ostalo je sprdnja, nit moš ozbiljan rad na njemu vršit nit moš igrat ko čovjek...susedu se najači HP pavilion od 2kE + PDV zakuho od WOW-anja, a na tastaturi moš ćevose peć kad grafa radi na max... 
|
Prijenosnici imaju fizička ograničenja i specifične zahtjeve koji se moraju poštivati obično izvodeći određene kompromise. Za igre je pravo dugoročno rješenje jedino desktop, sve ostalo je problematično i skupo.
Osobni razlozi za nabavu opreme su priča za sebe, gotovo svatko može naći nešto za sebe na tržištu prijenosnika. Gotovo svatko, oni ostali moraju napraviti određene kompromise ili ostati na desktopu.