View Single Post
Staro 20.09.2010., 21:28   #3696
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
@Mcg; Fre@k - vjerujem da je svatko od nas imao barem jednu situaciju u zivotu kada je ispusio trudeci se za nesto a u isto vrijeme je netko isao linijom manjeg otpora i bolje prosao!
S vama se potpuno slazem, ali ste totalno krivo shvatili sto sam htio reci.

Prva stvar, ako govorimo o gotovanima, gomili ljudi koju boli briga za nesto necete promijeniti misljenje ako ih ispljujete govorenjem u facu 'boli me kifla, sam si nesto napravi, ako sam mogao ja mozes i ti'.
Posteno, svaka cast, svatko bi se trebao pobrinuti za sebe, ali takav pojedinac ce u 99% slucajeva pokucati na sljedeca vrata. Zasto? Pa jer mu je to jednostavnije. Zar ne bi bilo bolje na takvima uzeti pokoju kunu?

Zamislite situaciju ovako - netko si ne zna install win, ne zna si sklopiti kupljene komponente (niti ih zna kupiti), ne zna se sluziti nekim programom - zasto se ne ponuditi? U nekom servisu ce mu za sat vremena posla uzeti nekoliko stotina kuna, zasto se ne bi obratio nekome na forumu da mu to rijesi jeftinije? Vjerujem da ste hrpi prijatelja rijesavali bilo sto na kompu, sjetite se malo.

Druga stvar - svakodnevnim radom na racunalu, poslovno ili privatno (surfanje raznim portalima, forumima i sl., citanjem recenzija ili pisanjem istih), opcenito zanimanjem za hardver ili elektroniku, lagano se izgubi dojam koliko je ljudi oko vas zapravo totalno tehnoloski nepismeno.
Postoje ljudi koji zive svoj zivot, rade svoj posao i bave se svojim hobijima i totalno se ne zanimaju za racunala, sve sto znaju je utipkati net.hr ili facebook. Sto ces ti sad takvome reci kada mu nesto zatreba vezano za komp? Odi si prosurfaj?

Onda opet, postoje ljudi kojima je potrebno nesto, a nemaju love da odu u neku firmu, pa potraze pomoc na ovaj nacin. Recimo, ja nemam pojma o web programiranju i dizajniranju, a potreban mi je nekakav određeni template za neku stranicu, i potreban mi je hitno. Zasto se ne bi s nekim dogovorio ovdje da mi barem pomogne?
U tom smislu sam mislio, vi odmah brijete na ono najgore sto se moze desiti.

Ugl, htjedoh reci da, s jedne strane ima jako puno ljudi koji imaju znanje, a s druge strane ljudi kojima nesto treba obaviti.
Zasto ne biste napravili mjesto gdje ce si netko moci uzeti koju kunu i gdje ce si netko moci ustedjeti koju kunu ili rijesiti nesto sto mu je potrebno?

@bullet1 - mislim da ljudi jos uvijek dolaze na ovaj forum koji se zove tako kako se zove nadajuci se da ce nesto nauciti, ne iskljucivo zbog trznice. Pogotovo nakon novih pravila vezanih za doticnu.
Meni osobno trznica ne bi nedostajala ni najmanje.
Pogledajte malo koliko svaki puta ima 'gostiju' koji samo citaju nesto.

Zadnje izmijenjeno od: bluefluid. 20.09.2010. u 21:40.
bluefluid je offline   Reply With Quote