View Single Post
Staro 20.09.2010., 20:12   #3692
fre@k
Premium
Moj komp

fre@k's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
samo da se nadovezem na MCG-a i "ljencine"

ove god sam i sam zavrsio skolu i odustao od fax-a, i jel moras se prijaviti na biro (inace gubis pravo na 2 god), i ljepo ti meni ta "teta" tamo odredi da su grupna okupljanja za 1mj. OK, ispunim papire, sve to tamo potpisem. Vracam se za 1mj na to okupljanje i "teta" nama kaze:

POSO NECE DOC SAM OD SEBE (100% se slazem) - lagani uzdisaji publike
-ako se sami nepotrudite necete uspjeti
-ako niste zaintereseirani za posao nemojte trositi nase dragocjene resurse kao i svojim roditeljima s kojima jedva neki raspolazemo
-Da bi NASLI POSAO morate poznavati trziste rada, znaci citat novine, ispitivati "njuskati" sta se dogadja u vasem "kvartu" i siroj okolici, cim vidite da se nesto gradi odma idite pitati...ljudi zeljni posla ce ga i naci

mislim po tom pitanju sam se dobro raspitao pa sam znao o cemu je pricala, no dolazimo do ostalih 15 sto su bili samnom, treba potpisat papir da ste bili na tom okupljanju, kaze lik ja necu potpisat tko zna sta potpisujemo (BTW ako nepotpise sada i sljedeci put nedodje, gubite pravo na biro 6mj), totalno neinformirani - te njih par poprati "idiota". Ja spomenem subvenciju posto drzava daje za svakog covjeka odredjeni iznos novaca (primjer - ako ste mladji od 25god, nemate radno iskustvo, imate SSS - mozete dobiti oko 25 000kn [ne vi vec gazda koji vas prijavljuje, minimalna palca vam mora biti 3100kn sljedecih 10mj, inace ako dobijete otkaz gazda vraca sve novce koje mu drzava dala - nije mu u interesu , no problem je sto tih 25 000kn mozete iskoristiti samo za placanje mirovinskog, zdravstvenog, koji u tom slucaju iznosi oko 1200-1400kn] isto tako kad netko ide na razgovor to moze predloziti gazdi/sefu, i vjerujem da ce biti zainteresirani i voljni slusat, jel danas nikom nepadaju novci s neba)

Ocu reci da je danas mladez totalno nezainteresirana za bilo sta raditi, McG je rekao da je lakse biti u birtiji, sto 80% njih i primjenjuje...ja gledam sebe i usporedjujem s drugima, 18 god, sam si platio vozacki, kupio auto (na zaduzenje kod staraca), naso posao, i placam sve sto me sljeduje...dok pola ljudi oko mene vice nema posla, nije dobro u ovoj drzavi, NEMOGU MI NACI posao na birou...od takih mi se zivot zgadi, isto tako ovo sto objavljuju poslove na internetu, samo nek ljudi malo "mucnu" glavom pa ce shvatiti da taj "oglas" pregazi po par tisuca ljudi svaki dan, jel lakse je iz fotelje trazit posao i ne naci ga (vazno da se on trazio), nego mrdnuti guzicu i raspitat se okolo (napisete zivotopis iskopirate u 15 primjeraka i di stignete sibajte, imali u planu vec ili ne, to bar nece biti na odmet, lako je odbiti posao...biti trgovac u nekom butiku s fax-om nije sramota vec pocetak i vise takog covjeka cijenim nego da mi neradi a stalno kuka, ali vazno da se zivi na maminoj i tatinoj grbaci. Kad pogledam ove "frisko pecene" sto zavrse fax pa misle ubrali svu pamet svijeta pa nece raditi ispod 4000-4500kn, ako takav stav imate nikad raditi necete.

"Kako si posijes tako ces znjati"

BTW sto se tice MATURALNIH i slicnih stvari, pa ako imas mentora, knjiznice, priajtelje, internet, mamu, tatu, poznanike daljnje...nije istina da se nemozes sam snaci, Koliko me pamet sluzi uvijek su se smjernice dobivale...prije nije bilo toliko literature, bilo je 2 knjige i pici...danas resursa na sve strane.

Totalno se protivim otvaranju takog topica i slicnih stvari, jel to bi bila spamara totalna.

EDIT: samo da jos kazem, u razredu nas je bilo 21 od toga njih 15 su zadnji sat predavali maturalni rad, lega vuce za rukavi vice dam ti 400kn :S :S odradi mi maturalni, istina bogu ima para ko pljeve, ali sta to znaci za njegov daljni zivot, mamica i tatica sve financirat...naravno da nisam uzeo lovu nek se pati

@khm
po meni je to glupo, da netko zaradjuje na "nama", jel nitko nije GLUP, vec ljen, bolje da s tih 100kn kupi curi ruzu, cokoladu i ode s ekipom na cugu

probaj samo zamisliti kakve gluposti bi se tu pisale pravim ovo/ono, pisem eseje bla bla...pa toga nikad kraja nebi bilo...trznica je sad ljepo sredjena i netreba nis cackati, ali ovom se protivim, danas onaj tko nosi na servis ne dodje na pce forum (sigurno), jel i da dodje znao bi bar minimalno o kompu i hvala bogu danas servisera ko pljeve na svakom cosku pise popravljamo elektroniku

CPU: I5 2500k
GPU: MSI TF 660 OC
MBO: Asrock Z68 PRO3
RAM: 2x4gb G. Skill (1333mhz)
PSU: Seasonic 620W
HDD: SSD 180gb Intel 520 | WD Green 2TB
CASE: CM Elite 370
Ostalo: MX518, Logitech Ultra Flat, DELL U2412M, Hyper 212+

Ako Vam je život tužan, ne brinite! Barem Vam je plaća smiješna

Zadnje izmijenjeno od: fre@k. 20.09.2010. u 20:35.
fre@k je offline   Reply With Quote