View Single Post
Staro 18.09.2010., 23:34   #1
Xilinx
Registered User
Moj komp

Xilinx's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Creative labs SB-live vs. Audigy vs. XFi-Extreme-music-zvucne!

Vlasnik sam stare SB-live-ice i jako sam zadovoljan s njom,dapace to jako dobro radi u kombinaciji sa Genius SW-5.1Home Theater Wood(znaci govorimo o domeni nekakvog PC-zvuka).Nebih zelio da mi sad tu netko pise postove,tipa spoji karticu digitalno(znaci SPDIF ili digitalnim koaksijalnim kabelom),jer to nema smisla,tada utjecaj same kartice i nije toliko bitan.Za slusanje glazbe postoje drugi uredjaji(hi-fi),tako da mi to nije bitno.Ono sto hocu zapravo reci;u mojoj kartici se nalazi stari Philips UDA1334 DAC,a u XFi-extreme-music je Cirrus Logic CS4382 DAC.Znaci radi se o dva vrhunska digitalno-analogna konvertera,samo sto je ovaj moj zastupljen u starijoj verziji CD-player-a,koji btw rade bolje od vecine danasnjh modernih player-a.Imao sam prilike poslusati svoju karticu u kombinaciji sa Sennheiser HD-600 slusalicama i to zvuci stvarno izvrsno,naravno koliko je to moguce sa jednom PC zvucnom karticom.Jasno mi je da te slusalice zvuce puno bolje kad su ukopcane u nekakvo pojacalo,a pogotovo u kombinaciji sa nekakvim headphone-ampom!Znaci zanima me da li mi se isplati preci na recimo XFi-extreme-music?!Meni se cini da tu ima jako puno "magle" tipa 24-bit-Crystalizer i CMSS-3D?!Pustimo na stranu puno bogatiji softverski paket doticne kartice.Dakle zanima me iskljucivo zvuk,cisti i nepolirani!Da Vas cujem
Xilinx je offline   Reply With Quote