View Single Post
Staro 18.09.2010., 16:15   #45
foviso
Registered User

foviso's Avatar

Datum registracije: Sep 2010
Citiraj:
Autor gog Pregled postova
Ma gle, ne da mi se raspravljati oko nebitnih stvari, samo sam napisao da nitko _normalan_ ne naplaćuje open source CMS već njegovu implementaciju, čisto da ljudi znaju o čemu se radi, ukoliko se planiraju baciti u web vode. A to da se prodaje sve i svašta to je prića za sebe

Očito je da svaka roba ima svoga kupca... Ili kako bi još rekli, ovce su rođene za šišanje, ili još bolje .. there is a sucker born every minute

Nemam puno kontakata sa kupcima jer većina ljudi je preškrta da plati moj posao pa mi se ne da sa njima niti natezati. Nakon nekog vremena naučiš jako brzo takve nanjušiti. Sav trud oko takvih klijenata u konačnici samo rezultira gubitkom moga vremena. Oni su ionako stvoreni za vođenje posla po principu lako ćemo i sve može buraz nema problema, 5x ispod cijene, ionako ne znaju niti što plaćaju niti što dobivaju, pa im se može svašta uvaliti. A u konačnici kada nisu zadovoljni ponovo nisu spremni odriješiti kesu jer su već potrošili XY novaca u web i ništa od toga. Ja nažalost ne znam tako poslovati.

Savijet iwwwek-u u drugima koji se žele baciti ovim poslom. Nemojte ostaviti razgovor o novcima za kraj, pogotovo ako ozbiljno i profesionalno pristupate svom poslu jer u većini slučajeva si ljudi ne mogu priuštiti vaš trud, a ruku na srce većini njih se ta količina truda ionako neće vratiti kroz kvalitetniji site jer niti sami ne znaju što žele i zašto im to treba i kako iskoristiti potencijal do kraja.

Prvo pitanje vam treba biti koliki budžet su spremni izdvojiti za cijeli projekt. Ako niti to ne znaju onda im objasnite da im možete ponuditi od one-page "vizitka stranice" sa sitne novce i posao od 2-5 sati max, pa do ferrarija od XXX k KN ovisno o njihovim željama i vašim mogućnostima/snalažljivosti.
Dobro zboriš. Razgovor o novcu, proračunu i naplati je bitan. I kad nešto kupuješ u trgovini, pored proizvoda vidiš cijenu, a ti onda odluči hoćeš li ili nećeš.
foviso je offline   Reply With Quote