Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 17.09.2010., 23:45   #4161
Solberg
Premium
Moj komp

Solberg's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Evo sao da javim impresije sa slusanja, naime bio sam u "bojama zvuka" i poslusao concept 6 i lektor 6 (nisam stigao i neke druge npr. icon 6 i concept 8 ali biti ce jos prilike)... e sad prvo sam slusao concept 6 na yamahi 667 (na pure direkt) i zvuk mi je na conceptima bio zbilja ugodan, govorim o rock, blues i unplugged glazbi... zvucnici imaju mekan bas i vuku na topliji ton, svidjaju mi se iako ponekad malo fali udarnosti kod basa.... iako sam u dosta stvari zadovoljan sa zvukom... nisam neki rasni audiofil, ali mi pase "boja" zvuka kod concepta, srednji su zbilja za mene odlicni, visoki ne zvece i ugodni su za uho, samo bih tio naglasiti, kad sam na pojacalu iskljucio pure direkt, sve je malo zdampanije i plice, odnosno malo fali dubine kad je pojacalo na "audio" i sve ostalo na defaultu... znaci bolje zvuce na pure direkt.... ali kad smo stavili malo elktronske glazbe, cisto za probu malo prodigy, jedostavno zvuci lose,nazalost bas je tu jako podbacio u svim segmentima... znam da to nisu zvucnici za to i to i nije neka glazba koju slusam, ali cisto da ostavim dojam zvucnika u tom segmentu.

E sad je na redu dosao lektor 6... naglasavam da je lektor bio na podu kao i concept, znaci bez siljaka iako je concept bio na svom malo staku (komad plastike koji dolazi s conceptima ali ne sa lectorima)... lektor je jednostano zvucao mutnije i to dosta, naime, basa je bilo i to dosta, ali je nazalost pojeo dobar dio zvucne slike, jednostavno je zvucalo too moody ako me kuzite, nije bio te cistine tonova u srednjem spektru, dok kod visokih nism skuzio neku razliu u kvaliteti naspram concepta... cak mi ni vokali nisu zvucali osjatno bolje od concepta, smo je zvucnik zvucao dublje i toplije naspram concepta, ali istovremeno puno mutnije i za mene malo pre boomy... iako sam zaboravio njega staviti na audio i ostao je vecinom na pure direkt na pojacalu, koje kao sto sam prije vec napisao, daje dodatnu dubinu koja mozda kod ovog zvucnika daje previse basa... iako mozda ima i utjecaj sto su bili bez siljaka, ne znam,a dogovorio sam kad ulovim vremena da ih jos jednom poslusam na sijcima... mozda skroz promjene cud, ali u ovim uvjetima su mi concepti za glazbu koju ja preferiram zvucali bolje...
Zanima me jedino kako bi lektor zvucao na marantzu koje je manje nabrijanjije vezano za bas od yamahe, ali plan mi je jos poslusati kojeg Kefa (jedan kolega s foruma mi je ponudio zanjimljive zvucnike pa da i to cujem, ako ne vec njegove onda barem slicne u ducanu) i zaintrigrirali su me B&W 684, jet da su malo skupi, ali barem da ih cujem, pa cemo vec onda vidjeti...

Sorry na malo poduzem postu, ali samo sam htio podjeliti impresije sa vama i zahvaliti svima na savjetima..
Solberg je offline   Reply With Quote