17.09.2010., 16:52
|
|
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Autor windfucker
Prvo ono o video-memoriji: ne, ne zbraja se po toj logici.
Drugo: razmisli i o ovome- rabljene 8800-ice masovno "uskrsavaju" iz kojekakvih rerni, tako da se ja iskreno ne bih usudio kupiti rabljenu grafu iz te serije ni pod razno (imaš podforum o tome "postupku", ako te zanima...).
Treće; za tu lovu ubodi kakvu rabljenu 5770 1GB, i zaboravi na 4890 (je brža, ali za buduće nadogradnje tj. kada padne cijena 5770 serije, ubodeš još jednu i ne hebe te hlađenje, snaga napajanja, buka, a to se za 2x4890 baš i ne bi moglo reći).
Dakle, praktički si na (skoro) na istome sa lovom, a u bitno boljoj "future-proof" situaciji.
P.S. I da, rješavaj se te grafe koju imaš, nije fizika neki presudan "fičr" za sada, a do implementacije u širemu smislu (više igara i konkretnija primjena) snaći ćeš se već (ako baš hoćeš) za nekakav GPU novije generacije koji će to "za siću love, watt-a, i °C" odrađivati puno elegantnije.
|
hm, mozda imas pravo, 4890 mi se svida jer ima cijenu ko 5770, a performanse ko 5830, no mozda si u pravu sta se tice grijanja/potrosnje, trebo bi malo zrtvovat performansi da budem "green", a i 2x5770 vidim da roxaju pa i to nije lose za buducnost
ostaje mi sad samo pricekat novu 6xxx seriju pa da jos malo cijene odu dolje nadam se, a mozda i bude zanimljiv rebranding u obliku 6770? ovisno o cijeni...
edit: sta se tice fizike, bitan mi je crysis 2, a koliko sam upoznat on ce imat fiziku tako da cu zadrzat 8800gts, ako mi bas nece trebat, dat cu je burazu i sve 5, ta grafa je svasta prezivjela kod mene i jos prilicno dobro odraduje svoj posao no ipak ju vrijeme gazi polako, jos da sam osto na 19"...mozda, al ovako na 24" nikako 
|
|
|