View Single Post
Staro 17.09.2010., 15:51   #1
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
(riješeno) Ugašen komp neće da se upali

Problem je jako jednostavan da detektirat. Komp je ugašen i nakon nekih minutu-dvije, kad sam ga pokušao upalit, jednostavno neće. Ne reagira.
Prvo mi je palo na pamet napajanje, jer je dotično zujalo (bez obzira da li komp radi, odnosno čim je na "1").
Međutim, napajanje sam odnio na drugi komp i tamo je upalio (također uz zujanje).

Nije mi jasno da je ploča mogla ciknit samo gašenjem kompa i paljenjem. Kompjuter je do tad radio besprijekorno, bez ikakvih problema.

Isto tako, nije bilo nikakve grmljavine, stresova stujno/naponske prirode, da bi uzrokovalo kvar. Znači, neće da upali i amen!

Ne znam šta osim ploče i napajanja može bit, ali napajanje sam testirao, a ploču nemam pojma kako ću testirat, obzirom da nije lako doć do neke s 939 chipsetom.
P.S. Ploča je 939 DFI Lanparty. Nikad clockana.

EDIT:

Napomena: Napokon sam uspio nać Standby Power LED na ploči i ona gori (mogli su je i manju napravit).
Također, do nje su 4 tzv. diagnostic diode koje su sve četiri ugašene. Postoji li neki switch za aktiviranje tih dioda, jer kad su sve 4 ugašene, onda kaže da je to System boot-up?!?!

Zadnje izmijenjeno od: Rivi. 18.09.2010. u 12:27. Razlog: spajanje postova
Rivi je offline   Reply With Quote