jedno pitanjce, zanimaju me misljenja.
sto je bolje:
athlon 2800+ na 2GHz i adekvatna socket A ploca (mozda i kakav OC

) ili
Pentium 2.8 / 3GHz, northwood/prescott, i adekvatna socket 478 ploca?
naime imam "sa strane" 160GB PATA hard, DVD przu, vise nego ok kuciste, 3x512MB ddr3200, 9600XT, napajanje...... i doticnog athlona 2800+. problem je sto ganjam mATX plocu, jer je takvo kuciste, a nisu bas ceste socket A mATX ploce. pa si razmisljam da li je i koliko P4 tako, oko 3GHz, zivahniji od athlona. plus sto socket A mATX ploce rijetko koja dolazi sa vise od dva slota za rame, pa mi i to bas ne odgovara, ali bi se zadovoljio sa 1GB rama. naravno socket 478 se da lako naci mATX ploca, sa 4 slota za rame, ali to je cca 200/250 kuna ulaganje. kljucna rijec
ulaganje je problem, pogotovo ako nemam nekog pomaka naspram athlona, bilo vise rama (slotova) ili ne.
stoga: u surfanju,
uobicajnom radu, ali i igrama (na 1024x768, novijim, posto je u planu i jaca grafa od 9600XT), koji je bolji CPU?
pitam jer sam jako dugo imao semprona 1.5GHz socket A, ta konfa mi je bila najzahvalnija i najdugovjecnija. i znam da za igre je AMD prije bio ipak nesto bolji, grijao se vise, ali su i igre ipak isle bolje. ili se stvar izjednacila/popravila na stranu Intela sa jacim, novijeg datuma, pentiumima?
ovdje bi dizel imao sto reci u korist intela, no sankcije mu ne dopustaju

. stoga napisite sto mislite i kakva su iskustva (ako tko ima) sa socket A / P4 konfama. zahvaljujem u svakom slucaju

.