Dakle, stara potraga za lapom sa Rs-232 je završila sa kupnjom HP 6730b, kojeg sam uz dosta muke i problema uspio natjerati da radi sve što hoću.
-dual boot XP i win98se
-serijski port pod win98 radi uz manje trikove (još uvijek neobjašnjeno do kraja zašto gnjavi, ali ipak radi)
sve je ovo vezano uz temu win98 na HP6730b?
http://forum.pcekspert.com/showthrea...ighlight=6730b
Citiraj:
Na starom HPu (celer 1.4, 256 RAM...) koristim dual boot win98 i XP, i tu mi kroz win98 sve radi OK. Prava frka će nastati kad mi taj stari lap crkne!
|
E pa crkao je. Točnije počeo je smrzavati tako da je prije par dana prvo javljao greške USB uređaja iako isti i nije bio utikan, smrzavao touch pad, a sad već blokaje cili. Kad pritisnem (nakrivim MB) sve proradi što hoće reći da je stvar zrela za u pećnicu - negdi je otišao spoj.
Dao ga na test u jedan lokalni PC shop, čovik ga rastavio i nažalost potvrdio dijagnozu. Samo novi MB dođe oko 3000KN tako da ništa od popravka. Na hp forumu našao više ljudi sa istim bugom pa odustao i od traženja polovne MB da se ne opečem.
Citiraj:
Instalirao PL7-2 (app za plc-ove) i probao. E sad nije da PC-PLC veza (pc---rs232 -converter- rs485---plc) radi ni da ne radi. Naime treba je više puta inicirati dok proradi, ali kad proradi stabilna je kao kamen do reseta win-a.
Još kad bi ovo inicijalno riješio - priča završena (napomena-za vrijeme setupa win98 je sam našao i instalirao com port i paralel ecp port).
|
Dakle, 6730b radi iako ne sjajno ali radi. Zbog nekih drugih planova trebao bi kupiti novi lap, a dobio sam ponudu za HP ProBook 6545b NN189EA sa AMD turionom.
Naravno opet me zanima kako ide win98 gore i radi li mu com port bez dodatnih drivera.