Citiraj:
Autor .Scorpion.
Ovdje je napisana gomila gluposti u porukama, karikiram...
"Ja imam televizor dijagonale metar i pol i gledam sa udaljenosti dva metra i taman mi je"
"Ja imam televizor dijagonale dva metra i gledam sa udaljenosti metar i taman mi je" i toga koliko hoćeš.
Televizor se gleda sa udaljenosti razmjernoj dužini 3 do 4 dijagonale što znači ako si kupio televizor dijagonale jedan metar onda trebaš sjediti udaljen od njega 3-4 metra.
|
Ni najmanje se ne slažem; i ja sam bio sklon ranije razmišljati na taj način dok nisam nabavio 50" G10-ku i pustio prvi "pošten" 1080 film.
Odgovorno tvrdim da kod kvalitetnih izvora ovo gore iz citata nema nikakve veze sa realnošću (jedino kada bih eventualno nabio nos na plazmu, ali gledati sa metar i pol, dva u takvo nešto je apsolutni doživljaj i bitno bolje nego, štajaznam, tih cca 5 metara sa kojih bi po ovoj gore formuli morao stajati udaljen od TV-a).
TV signal je druga priča, isto kao i kojekakvi divX-ići, Xvid-ovi, itd., ali malo truda i igre sa shaderima i inim opcijama na kompu bitno ublaži i taj nedostatak.
Jedini "minus" kod "gledanja preblizu" jeste problem percepcije surround zvuka, ali to je sasvim peta problematika...