View Single Post
Staro 15.09.2010., 22:13   #59
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor m4x Pregled postova
mislim da si rekao da pronađem na google neki plugin
sad sam stavio foobar2000 v1.1 i ovo convert stereo to 4 i crossfader,centralni mi ostaje mute
O za Boga miloga pa da li ti razmišljaš što pišeš ili kucaš samo na nakucaš nešto?
Pišem li ja kineski ili što?

Da li lijepo piše convert stereo to 4 channels
Piše 4 ch dakle ne 5.1 nego 4 ch. Stoga ne vidim čemu sad spominješ da centar ne radi kad niti ne može radit jer se zvuk širi sa 2 na 4 kanala. Pa daj razmisli malo prije nego bubneš tako nešto. Centralni zvučnik služi prvenstveno u multimediji primjerice filmu da se sa njega reproducira govor i zvučna kulisa onoga što je ispred kamere. Tako da ti je centralni posve nepotreban kad spominjemo slušanje glazbe. Mislim pa pišeš ko da u životu nisi čuo neki DVD ili BD na 5.1 sustavu. Pusti si nešto što nema stereo već pravi 5.1 audio zapis pa slušaj što dolazi sa kojeg zvučnika.

Citiraj:
1. opcija: zvučnici rade svi ali moram softwerski u driverima(na crnom izlazu) prebacit(conector retasking) sa rear speaker out na side speaker out....

2. opcija kad svi rade,nazovimo je "hardverska",iskopčam crni 3.5mm kabel sa crnog rear izlaza na matičnoj i prespojim ga na sivi SIDE Speaker out

Pa koju kiflu ti ja govorim još od pred dva dana?!

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Probaj s drugim zvučnicima
Dalje pogledaj na Realtek HDAudio manageru pod Advanced options i probaj razne opcije.

Imaš dosta toga u manualu od ploče.

Također postoji i ovo
Citiraj:
The integrated HD (High Definition) audio provides jack retasking capability that allows the user to change the function for each jack through the audio driver.
For example, in a 4-channel audio configuration, if a Side speaker is plugged into the default Center/Subwoofer speaker out jack, you can retask the Center/Subwoofer speaker out jack to be Side speaker out.

Ja zbilja ne znam kako ti čitaš taj manual od ploče (ako ga uopće čitaš) ali brate dragi sve ti piše. Tu funkciju sam ti napomenuo jer postoji mogućnost krivog ožičenja i time slanja signala bilo unutar zvučnika ili same ploče jer sve što trebaju zayebat je okrenut polaritet.

Stoga tvoja opcija 1) i opcija 2) su u biti isti koraci samo što je jedan softverski gdje softverski kažeš da zamijeni mjesta Rear i Side audio izlazima, a drugi je da ti sam preštekaš žice.

Citiraj:
zašto mislite da sa zvučnom ne bi bilo problema a sve je isto ko i na integriranoj...zanemarimo kvalitetu zvuka
Pa ako su zvučnici ispravni što tvrdiš da jesu onda neće biti problema jer će zvuk bit obrađen od strane kartice i slat će se putem izlaza na kartici.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 15.09.2010. u 22:26.
Wolverine je offline   Reply With Quote