Citiraj:
Autor m4x
mislim da si rekao da pronađem na google neki plugin
sad sam stavio foobar2000 v1.1 i ovo convert stereo to 4 i crossfader,centralni mi ostaje mute
|
O za Boga miloga pa da li ti razmišljaš što pišeš ili kucaš samo na nakucaš nešto?
Pišem li ja kineski ili što?
Da li lijepo piše
convert stereo to 4 channels
Piše 4 ch dakle ne 5.1 nego 4 ch. Stoga ne vidim čemu sad spominješ da centar ne radi kad niti ne može radit jer se zvuk širi sa 2 na 4 kanala. Pa daj razmisli malo prije nego bubneš tako nešto. Centralni zvučnik služi prvenstveno u multimediji primjerice filmu da se sa njega reproducira govor i zvučna kulisa onoga što je ispred kamere. Tako da ti je centralni posve nepotreban kad spominjemo slušanje glazbe. Mislim pa pišeš ko da u životu nisi čuo neki DVD ili BD na 5.1 sustavu. Pusti si nešto što nema stereo već pravi 5.1 audio zapis pa slušaj što dolazi sa kojeg zvučnika.
Citiraj:
Autor m4x
1. opcija: zvučnici rade svi ali moram softwerski u driverima(na crnom izlazu) prebacit(conector retasking) sa rear speaker out na side speaker out....
2. opcija kad svi rade,nazovimo je "hardverska",iskopčam crni 3.5mm kabel sa crnog rear izlaza na matičnoj i prespojim ga na sivi SIDE Speaker out
|
Pa koju kiflu ti ja govorim još od pred dva dana?!
Citiraj:
Autor Wolverine
Probaj s drugim zvučnicima 
Dalje pogledaj na Realtek HDAudio manageru pod Advanced options i probaj razne opcije.
Imaš dosta toga u manualu od ploče.
Također postoji i ovo
Citiraj:
The integrated HD (High Definition) audio provides jack retasking capability that allows the user to change the function for each jack through the audio driver.
For example, in a 4-channel audio configuration, if a Side speaker is plugged into the default Center/Subwoofer speaker out jack, you can retask the Center/Subwoofer speaker out jack to be Side speaker out.
|
|
Ja zbilja ne znam kako ti čitaš taj manual od ploče (ako ga uopće čitaš) ali brate dragi sve ti piše. Tu funkciju sam ti napomenuo jer postoji mogućnost krivog ožičenja i time slanja signala bilo unutar zvučnika ili same ploče jer sve što trebaju zayebat je okrenut polaritet.
Stoga tvoja opcija 1) i opcija 2) su u biti isti koraci samo što je jedan softverski gdje softverski kažeš da zamijeni mjesta Rear i Side audio izlazima, a drugi je da ti sam preštekaš žice.
Citiraj:
Autor m4x
zašto mislite da sa zvučnom ne bi bilo problema a sve je isto ko i na integriranoj...zanemarimo kvalitetu zvuka
|
Pa ako su zvučnici ispravni što tvrdiš da jesu onda neće biti problema jer će zvuk bit obrađen od strane kartice i slat će se putem izlaza na kartici.