View Single Post
Staro 15.09.2010., 21:54   #44
iwwwek
xampp rulez

iwwwek's Avatar

Datum registracije: May 2009
Citiraj:
Autor MrJukic Pregled postova
Da ne otvaram novu temu, kad se vec raspravlja o cijenama... da li mi moze netko od vas koji se razumijeteu te stvari reci koliko bi bilo realno za platiti nekome da mi za Wordpress i za ovu temu koju sam kupio http://themes.weboy.org/white-house-pro/?demo=yes uradi jednu naprednu trazilicu, posto je stranica radjena za club (dakle imamo par stotina clanova, koji bi kod unosa u bazu imali oznake kao sto su visina, tezina, boja kose, ociju itd....), u trazilci bi se trebalo omoguciti parametri kao sto su visina, tezina, clanski broj itd, dakle da se moze traziti po vise parametara... znam instalirati wordpress, postaviti template, uraditi neke osnovne laicke stvari, ali za nesto ozbiljnije jednostavno nisam educiran ni obucen... unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Pozz
Iz tvoga pitanja nije jasno dali ti trebaš samo tražilicu za napravljenu bazu ili trebaš i bazu složiti i tražilicu.

Samu tražilicu i nije teško složiti, mysql ima dobrih funkcija za tu namjenu. Često je veći posao oko uređivanja prikaza tih podataka na web stranici.

Ako je puno podataka trebat će i paginacija.

U bivšoj firmi programirao sam aplikaciju za pozivni centar. I tražilicu. Pošto nisam prije nikad to programirao mislio sam da će biti zahebano. Međutim bilo je kratko i zabavno i napravio sam pretraživanje po svim kriterijima plus po vremenu.

Ali oni su željeli sortiranje podataka u tablici po svim stupcima, slanje prikazanih podataka na email, ispis prikazanih podataka, vremenske okidače (da im javi mjesec dana unaprijed kad je redovni servis klima uređaja, protupožarnih aparata itd.), integraciju google mapsa da im odmah upikne lokaciju i razne druge điđe.

Još sam im napisao parser za import oko 5000 zapisa iz excel-a u bazu da ne moraju ručno unositi. Da je bar netko pivo platio

Uglavnom puno, puno više vremena sam potrošio na html + css nego na php.

Ako trebaš i bazu onda je NAJVAŽNIJE dobro projektirati dotičnu.
Bolje je imati prazne tablice jer si mislio da će ti takvi podaci trebati nego zaboraviti nešto pa poslije dodavati.

Primjer: imamo 10 tipova podatka koje prikazujemo u 10 stupaca i prikaz dotičnih na ekranu, uređen css za ispis i sad ti kažeš "čuj imam još ove nove podatke za dodati u bazu i da mi se ti podaci prikazuju na ovoj stranici ubaci još jedan red i naravno da se i oni mogu filtrirati u tražilici".

Ma sitnica za isprogramirati, ali hajmo mi onda opet kroz html i css i slažimo novi layout.

STRAHOTA!

Znači najvažnije je da znaš što točno hoćeš i da to precizno opišeš a onda će i odgovor biti "u sridu".

Eto.