View Single Post
Staro 15.09.2010., 16:24   #191
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor borny Pregled postova
jer sam aktivno trenirao breakdance () 7 godina. Isto tako i znam koliko su bitni radi prevencije ozljeda, čak i više u plesu nego teretani (moguće da sam u kirvu, ali izvodio sam svakakve gluposti).
Odlicno, posebno plesno iskustvo bi ipak reklo i o nekoj stecenoj disciplini (kad se zeli) a 80's BD, necu ni kometirati. To ti je vec plus od mene

Citiraj:
Griješi li moj bivši trener?
Čak sam jedno vrijeme rekreativno išao na full contact, a i tamo smo trčkarali prije istezanja.
Nema torbe, koji god da je sport, da mi ova lijana nece stajati unutra.

5-8 min. konopca je osnova prije svega sto cu zapoceti - ako nemam nikakvu drugu spravu. A konopac je za izdrzljivost ionako pri samome vrhu. Vaznost zagrijavanja?

eVO logicnog objasnjenja koje mogu pojednostavniti a da ga zbilja svatko moze odmah shvatiti koliko je logicno. Ako ti Vuco sad iz cista mira u gradu proleti pored tebe i uvali ti neko rack kuciste od recimo 40-tak kila i kaze : "stari zurim do ducana da mi ne zatvore, samo da preuzmem biciklino i odmah se vracam. Daj budi prijatelj pa mi to pricuvaj"

Koja ce biti prirodna reakcija vecine ljudi? Vec refleksno ce krenuti za spustanjem ili gubljenjem tog objekta. Kako ces zgrabiti nesto za sto nemas dojavu da ces primiti, zar ne?

Nije li razumljivo od tijela na isti nacin ocekivati kad ce biti izlozeno povecanim naporima ili naprezanjima? I to na ciljane dijelove tijela, a ne generalno nosenje cementa do mjesalice.

Zagrijavanje i pocetno istezanje prije/izmedju i nakon vjezbe (recimo 10/15/30) upravo salje na civilizirani nacin tijelu poruku sto od njega trazimo. Smanjujemo ozljedu, cinimo bolje uvjete za odmor i na kraju napredovanje istog. Jer kao sto znas, misic napreduje nakon a ne za vrijeme izvodjenja. Pa nije li logicno da je priprema kao i u svemu od iznimne vaznosti? Vjerojatno uz snagu/iskustvo i kontinuiranost i neces vise imati toliku opasnost, ali ove radnje su kao neka vrste higijene koja postaje iskustvom nesto sto se nikad ne preskace.

Na spravama nikad ispod 20 minuta nisam zapoceo zagrijavanje a pocesto i puno duze. Ali to je zato sto jako volim trcanje i sprint.

Citiraj:
Power walking? Ne, hvala. Iskreno, prelijen sam za lutanje Medvednicom.
Buduci da si tesku uvredu bacio na PW, a u srcu si kazes bivsi Breaker. Onda ces se morati iskupiti jednim javim nastupom, recimo na Cvjetnom i na nogama ces imati opterecenje od recimo, paaa recimo .... 3 kile, ipak si profi.

Ima da 15 minuta tako opereš pred svima jedan Power Step Hop a nakon toga pred samim Markovim ces otplesati sa bucama od 5 kila jedan Hip Twist. Ali, da te vide svi koji izlaze iz zgrade. Ako to odradis kako treba, onda ti priznajem da ti ne treba powerwalk i jos dobijes originalni VHS Beat Street na poklon
Visage je offline   Reply With Quote