@ flajpan
Ako nema drugih znakova upale (crvenilo/otok/povišena temperatura na palpaciju bolnog područja) ne trebaš se brinuti, u svakom slučaju smanji obujam aktivnosti pri kojem dolazi do bolnosti, uvedi jednostavne termo procedure (smrzni led u čašu od jogurta, ohladi zahvaćeni dio tako da direktno na kožu trljaš led nekih 5 minuta. Nakon toga osuši kožu i miruj 20 ak minuta (trnjenje), to ponovi 2-3 puta dnevno s razmacima od najmanje 4-5h. NIKAKO NEMOJ PREDUGO TRLJATI LED. Poslije svake primjene leda isteži m. triceps surae, (znači taj mišić čija je ahilova tetiva)... eee list....

tako se to kaže, jel. Ako imaš vremena umjereno šetaj i vozi bajk, te se kroz 2 tjedna možeš vratiti trčanju.
Po tome što si napisao pretpostavljam da voliš dosta brzo trčati i/ili da su ti koraci prilično veliki, ako sam u pravu (nagađam), barem smanji dužinu koraka, čime ćeš automatski i smanjiti frekvanciju trka. Opterećenje možeš povećati ako počneš trčati po neravnom ili uz/niz brdo ako si u mogućnosti.
Citiraj:
Autor Vuco
Ne znam što bih ti uopće odgovorio, jer zaista se sa ničime što si napisao, se ne slažem. Po nekoj logici, (teorijska znanja nemam prevelika pa ne mogu niti kontrirati) govoriš da svi koji treniraju išta, da bi bili do 30-te mrtvi od raznih kardiovaskularnih bolesti ili oni koji bi imali više sreće - bili invalidi ?
Ja iz osobnog iskustva mogu reći da kada sam dobio i kilažu i snagu, da sam uz treninge kickboxa bio u najboljoj kondiciji ikada, nisam imao nikakvih problema sa ROM-om, a bome niti sa koordinacijom i balansom. Ni sa čime.
Gym nije samo dizanje željeza, već i pravilno zagrijavanje i na kraju treninga rastezanje, s čime se rješava velika većina onoga što si ti napisao kao negativnosti.
Meni se nekako čini, no ti si očito zagovornik određenog načina vježbanja, a za sve ostalo nemaš razumijevanja.
|
Ma neće svi poginuti u teretani, neće nitko, ali postoje rizici za ozljeđivanje, to sam odgovarao na jedan drugi post. Ono što sam napisao je isto kao da čitaš mjere opreza i/ili kontraindikacije na papiriću od lijekova.
Ako pogledaš koji post gore vidjet ćeš što sam napisao za borlačke sportove.
Sviđa mi se što si upotrijebio GYM naziv. Ono što svaki GYM mora imati može se samo vidjeti u američkim filmovima, i u 10-15% hrvatskih ''gym''-ova. Ja sam imao prilike biti u super gym-u gdje su ovi builderi rekli da je igraonica...
Moja poanta je unaprijeđenje sposobnosti, što se itekako odnosi i na kickbox u kojem se totalno uključuju svi mehanizmi ljudskog tijela i automatski i voljni pa i zaštitne reakcije pri primanju udarca.
GYM nije samo dizanje željeza. E to, baš to. Mislio sam upozoriti na one kojima to nije jasno, a učinilo mi se kako ih ovdje ima.
Svakako se probaj vratiti kickboxu ili bilo kojoj naprednoj motoričkoj aktivnosti. Osobno, ne divim se
estetici, divim se
mogućnostima.