View Single Post
Staro 15.09.2010., 09:59   #691
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor redalert Pregled postova
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <woNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> da HAKOM im je kriv, možeš mislit!! Zašto je moj bratić onda imao u malom gradu u sloveniji ADSL-FLAT, godinu dana prije nego su ovi naši počeli uvoditi ISDN!! kad su oni počeli uvoditi ADSL "dva put brži od ISDN-a" (ako se netko sjeća reklame) on je već imao optiku do privatne kuće (što kod nas danas postoji samo u dva bloka u Zagrebu (Špansko i Borovlje, prava optika, simetrične brzine)!! Ko im je tada bio kriv.... Nije bilo ni alternativnih operatera ni HAKOM-a!!
Sloveniju i Hrv ne mozes usporedjivat. Oni nisu bili u ratu i mogli su se razvijat gospodarski, al to je za neku drugu temu

Citiraj:
U Hrvatskoj praktički nemaju konkurencije!! kanali su njihovi, nitko drugi ne može položiti tk kabel bez da se kanal ne iznajmi od njih!! Novi broj na centrali od alternativca ne možeš dobiti jer gospoda kao nemaju parica,zauzeće za sve živo se plaća najam tht-u!!
Za ovo je izricito kriva Racanova Vlada koja je prodala HT njemcima jer nije izdvojila izgradnju i održavanje mreža kao neku sestrinsku firmu i prodala samo HT, nego je prodala kompletno cijelu firmu.

Ostali placaju HTu najam DTK zato kaj se jos nezna ko je tocni vlasnik DTK (HT/grad/drzava) a posto tu istu DTK odrzava HT i on se brine o njoj onda su za sada oni vlasnici.

Citiraj:
Dozvolili su im kupnju Iskona, kad još nije bilo ni jednog drugog konkurenta na tržištu!!
Da nema konkurencije još bi mi bili na 256/512 prometa,i to samo u većim gradovima a flat bi mogli samo sanjati!!
A oni su možeš mislit kako htjeli ulagati, kao i svaki monopolist...... Dal se sjećate koliko je 2002/2003 koštao sat na 56K??
Konkurenciju (nekakvu) možda imaju u Zagrebu,Rijeci Splitu Osjeku, ali samo u nekim kvartovima tj. pristupnim centralama iako svi najam moraju plaćati njima, osim Bneta, ali on pokriva manji broj stambenih zgrada!! U ostalim mjestima možda Optima na iznad 10000+ stanovnika ostalo nažalost ništa....

Nek tako probaju u Dojčlandu poslovat, kako im ovdje dozvoljava naš HAKOM, pa bi bilo višemilijunskih kazni!
HAKOM brani male ISPove jer ovi nemaju para i u velikim su dugovima i svi prnici koji se donose idu u korist da se ti ISPovi odrze na zivotu.

HT dok jos nije bio kupljen od strane DTa je poceo uvlaciti optiku izmedju svojih centrala i planirali su izgradnju opticke mreze do korisnika, ali kda su ih prodali DTu njemci su odmah blokirali sva ulaganja u razvoj opticke infrastrukture.

Slican primjer.

Konzum ima masu ducana u hrv. i ti imas isto ducane i otvoris poslovnicu odmah do konzumove i onda kukas kak ti poso nejde, kak nemas kupaca i sl. i onda trazis da te netko pocne "branit" tak da donosi raznorazne pravilnike u tvoju korist.

Sve to je posao i ostali su usli u posao sa mislju budemo od HTa dobili DTK jer to nije jos rijeseno pa cemo lako, al su ih malo zaje8ali pa su sada u dugovima i pred rubom propasti.

Jedino ko pati u ovom trenutku smo mi mali korisnici jer se blokira normalni rad HTa, a alternativni ISPovi nemaju para da sami pocnu izgradnju mreze nego ju moraju iznajmljivat i to ti je zatvoreni krug.

Radi HAKOMa je HT stao sa svim investicijama u izgradnju FTTH mreze jer su donjeli novi pravilnik o istoj koji ide u korist alternativnim ISPovima.

Citiraj:
Autor VoodooRain Pregled postova
a nije mi jasno zasto nitko od konurenata nepostavlja par odasiljaca i daje bezicni internet sa cijenama naprimjer koje ima t-com pa to bi svi uzimali da neovise o zici a da je toliko to tesko za izvesti nije mi bas jasno
Mislim da imas nekoga u medjimurju kaj pruza WiMAX. Ovi drugi kaj su dobili koncesije za WiMAX nisu nista pametno napravili, a neki su ih cak i izgubili.
zgmmax je offline   Reply With Quote