Citiraj:
Autor Vuco
Što me opet vraća na Visageov post. Zar to nije sprava za propadanja (oliti engl. dips) ? Malo mi čudno jer je u nazivu abdomen, a na slici radi dipse  .
|
To ti je generacijska deformacija u nekim nazivima koji su se ustalili. Mi smo to uvijek zvali rimska klupa. Evo jedna s
Damirom pa ce ti ovdje biti jasnije.
Moja klupa je u kuci a u stanu ovo pisem, inace bi ti ju odma uslikao. Ma nije problem naruciti, nego nesto si mislim od silnih firmi po ZG-u, nekako se nadam da mozda netko ima odma za prodati. Nije neka skupa sprava pa je mozda netko i vidio po gradu. Hocu nesto manju da je mogu u stan staviti a ovu dajem frendu.
Citiraj:
Autor borny
Još nešto: klasični sklekovi bez stolica nisu toliko učinkoviti kao ovi sa stolicama i propadanjem?
|
Pravo pitanje je sto tocno zelis? Ali ne skromno, vec stvarno sto zelis? Biti atletski isklesan bez gubitka na brzini pokreta (moj ideal) ili bas povecanje tezine uz adekvatno oblikovanje? Za ovo drugo, teretana je jednostavno motivacija bez usporedbe. Posebno kad postanes ozbiljan i shvatis da nema vjezbe bez partnera. Tako se predano radi, malo se rade greske i super je motivacija.
Za "po sobi" su sklekovi uvijek najbolji pocetak. Borilacka sfera ima toliko varijacija na kombinaciju sklekova (otvoreni/zatvoreni/polu...), da se moze s njima nevjerovatno puno pokriti. Samo je potrebno znati fali li tebi u ovom stanju snage ili izdrzljivosti ili oboje pomalo? Kakve si gradje i koliko si aerobno upotrebljiv? Po meni su misici do plafona koji se ne mogu istrcati bez da dusu ispuste, galofag bez kvalitete
Sto god odlucio, provedi mjesec dana u teretani po svom izboru, po mogucnosti uz dobrog prijatelja ili nekog tko te motivira. Neka ti uzmu "mjeru" i onda mozes sam odluciti.
Konstitucija/ stanje kondicije/ aspiracija sto zelis i odluka .... tim redom. Svaka osoba je posebna i treba svoj pristup i protiv sam savjeta dok nekoga ne vidim pred sobom.