View Single Post
Staro 14.09.2010., 13:09   #82
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Daj mi molim te opiši što se događa kad natočiš na ini, a što kad natočiš na omv-u?
sto se dogada? prvo, nije OMW nego Tifon. drugo, nista se ne dogada, ja natocim i vozim, boli me kiflica sto i kako radi. govorim iz osobnog iskustva, barem kako je bilo prije dvije-tri godine kada sam to "testirao", jer od onda je samo tifon benzinska na koju idem.

Citiraj:
Auto radi mirnije? lol, daj nemoj pliz, baš si to osjetio na svom 1.2 motoru od 60 konja (karikiram).
mirnije, tise, jednolicnije. u leru na primjer, auto stoji u leru i brate mili - cujes masinu dok radi. i da, nije 1.2 60 konja nego 1.3, 82 konja .
isto i na visim okretajima, cujem razliku.

Citiraj:
Jednom si natočio i čuo nešto što može biti 150 stvari na autu i sad misliš da je to do goriva.
sada bi uzeo malo zesce rijeci posto mi guras u usta nesto sto nikako nisam rekao, ali bi dobio svakakve sankcije. ne, kako vec rekoh, prvih ~tri godine je tankiran strikno na ini-noj benzinskoj koja je najbolja u sisku, i tek nakon toga par mjeseci je bilo malo ina, malo tifon (jer se tek prije dvije-tri godine otvorio tifon u sisku). jednom sam natocio, milijun stvari oko auta? daj navedi pet stvari koje su mogle utjecati, i uzmi u obzir da je rijec o istom autu koji je redovito servisiran, iste gume koje se provjeravaju svako malo (na ~2.1 pritisak), da je stavljano isto shell ulje na servisu, da nemam klime, da je ista cesta svaki put u igri. eto, 5 razloga/stvari zbog koje se mogla cuti razlika, a da nije gorivo.

Citiraj:
FYI, auto ne radi isto kad je hladan i zagrijan.
kakve sad to ima veze? prvo, imam benzinca koji se u manje od 5 minuta lera zagrije na "radnu" temperaturu (ok, nije ista radna temperatura kad ga gazis i kada dode normalnom voznjom, ali uzmimo da je radna temperatura kada termostat pokaze). zaista mislis da su ljudi debili i ne znaju takve stvari?

opet ponavljam - pricam iz osobnog iskustva, i rijec je o autu koji je kupljen nov, i koji je cijelo vrijeme kod mene, i kojeg vozim ja u 98% na istoj istijanoj relaciji (sisak je mali, sta ces). rijetko kada picnem do zagreba ili bosne, ali nije o tome rijec, i ne uzimam uopce tu relaciju kao referencu nego malo otvorene (15tak km), i malo kroz grad (10tak km). svakodnevno, dok se tank ne isprazni i dok ne dode do rezerve (dok se lampica ne upali).

isto malo drugacije pitanje: neka prodem istu kilometrazu situacija, sa istim iznosom novca, na ini 95 i na tifonu 95 class. kako je to isto moguce, ako je tifonski 95 class skuplji? sada iskreno ne znam koja je cijena 95ice na ini, ali je prije redovito bila razlika oko 20-25 lipa po litri (mozda cak i vise, pojma nemam. prije ~3 godine pricam, ne prije 3 mjeseca). jest mala razlika, ali opet bi na ininom gorivu trebao proci barem malo vise, a ne obrnuto.

Zadnje izmijenjeno od: Burko. 14.09.2010. u 13:15.
Burko je offline   Reply With Quote