View Single Post
Staro 14.09.2010., 11:07   #62
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Netko je napisao da mu se smrzlo gorivo u karburatoru kad je vani bilo samo -8 stupnjeva, no to nikako ne znači da je u karbu -8 stupnjeva, di zrak i gorivo idu najvećom brzinom jer je karb usko grlo sistema. Nije rjetkost da motori/skuteri imaju grijani karburator da se nedogađaju ove stvari, i da, to nisu posebne verzije za hrvatsku.

Stari mi je mehaničar i kaže da ima problema sa gorivom na novim motorima, ali ne toliko koliko to tvrde proizvođači, uvoznici i sl. ali im je to dobar izgovor za kvar preosjetljivog sistema i odmah se ni netraži krivac već je to automatski (inino)gorivo.

I još jedan zdravorazumski zaključak zašto toliko problema sa ininim gorivom, recimo ovako uzet ću proizvoljne otprilike omjere, neznam kako točno stoje po prodaji;

ina proda/natoči milijun rezervara i od toga ima 1% lošeg goriva, to je 10000 ljudi
tiffon proda/natoči 200000 rezervara, i od toga 1% lošeg goriva, to je 2000 ljudi
omw proda/natoči 100000 rezervara, i od toga 1% lošeg goriva, to je 1000 ljudi
proda/natoči 50000 rezervara, i od toga 1% lošeg goriva, to je 50 ljudi

10000ljudi je velika masa, a 1%(a vjerojatno je taj postotak i manji) "nezadovoljnih" nije ništa i na apsolutno svemu i svačemu imate opasku +/- 1-5%, pa ljudi moji ni kondomi nisu 100% sigurni
što mislite da će te čuti prvo čije gorivo nevalja?