View Single Post
Staro 14.09.2010., 01:05   #41
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Pusti t-com vs. optima, to je bila samo usporedba veće i manje firme, nemoj se hvatat za dlaku.

@jopis:
Ne znam šta uopće onda točiš na INA-i.
Ja znam da gdje god natočim pređem isto, toliko o tome.
Točim ako se muvam 5 dana (toliko mi otprilike traje 1 rezervar) po području grada, a čim imam obaveza za ić dalje, točim kako sam naveo ili na tifonu ili na omv-u.
Btw, da se dotaknem i ovoga što si s Joke-om raspravljao - kod nas je prije nekoliko mjeseci jedan slavonski privatnik otvorio benzinsku - uspio je privuć najbolje stojećeg privatnika k sebi na tankanje - čovjek ima vlastitu supermodernu pilanu, 4-5 kamiona, desetak motora, i 3 auta, između ostalog, merca ML400 CDI. Kako bi se u automehaničarskim krugovima reklo, nepoderivi V8 mercedesov. Ali, kako to obično biva, ništa nije neuništivo. Čovjeku je riknulo 6 od 8 dizni koje koštaju ko suho zlato (svih osam preko 20.000kn), nakon 5 potrošenih rezervara isključivo goriva sa te potpuno nove pumpe i gazda iste se zaklinjao u vrhunsku kvalitetu goriva. I još je jedan kamion zveknuo i drugi auto. Gazda pilane je dao gorivo na analizu gdje je potvrđeno da je iznimno loše kvalitete sa nekoliko puta većom koncentracijom sumpora i ostalih štetnih tvari u gorivu i nagodio se s ovim pumpašem da mu plati popravak bez suda, jer bi onda tek nagrabusio.
Da, stoji tvoja tvrdnja da je puno više korisnika ininog goriva pa je s tim i najviše kvarova auta zbog njihovog goriva, ali isto tako ne treba zaboraviti i činjenicu da na ama baš svakom nezavisnom testiranju inino gorivo bude porazno loše kvalitete.
I hope you got the point

Edit:
Wolv, kakav Božji ecu , pa još uvijek je cca 50% vozila na cestama na karb koji ga nemaju, a troksanje ovisi o puuno više faktora nego o programiranosti ecu, to je najmanje zavisan faktor u tom nizu (lambda sonda, maf, map, tp senzor, senzor temp. rashl. tekućine na usisu, bobine, kablovi, motorić gasa, ler ventil..... Afkors ako je auto sa single pointom ima manje senzora nego multi point injection sistemi). Isto tako i potrošnja - direktna zavisnost sa kvalitetom goriva, pa zatim sa ispravnosti lambda sonde i katalizatora, pa usisa, ispuha, pa tek onda sve ove vojske nabrojanih senzora. Uz naravno režim vožnje, nije isto gradska vožnja po zg sa 100 semafora i 200x kreni stani i moj 'grad' sa 1 semaforom gdje se voziš 2-3km 60-70km/h i hop, van grada si na otvorenoj cesti i 5. i po plinu.

Zadnje izmijenjeno od: jopis. 14.09.2010. u 01:13.
jopis je offline   Reply With Quote